Schweizerbiffar med ost och rökt skinka och krämig savojkål

Du behöver 600 g fläskfärs mager, 10% 1 st ägg 1.5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk senap 4 skiva emmentalerost eller liknande 4...

Du behöver

  • 600 g fläskfärs mager, 10%
  • 1 st ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk senap
  • 4 skiva emmentalerost eller liknande
  • 4 skiva skinka alspånsrökt eller liknande
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör + 1 msk rapsolja

Krämig savojkål:

0.5 st savojkålshuvud medelstort
2 msk rapsolja
2 dl crème fraîche grädde
salt peppar

Servera med:

citronklyftor
0.5 st röd paprika

Gör så här

1
Blanda färs, ägg, salt, peppar och senap i en skål till en smi-dig färs. Forma färsen till 8 biffar och lägg dem smörpapper. Platta ut biffarna så att de blir ca 1/2 cm tjocka.

2
Lägg ostskivor på hälften av biffarna och skinka på resten. Lägg samman en “ostbiff” och en “skinkbiff” till en dubbel biff med hjälp av en stekspade. Platta till biffarna.

3
Vänd biffarna i ströbröd och stek i omgångar på medelvärme i en stekpanna med smör och olja, ca 3 minuter per sida.

4
Krämig savojkål: Strimla kålen och stek på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Dela biffarna på mitten vid serveringen och garnera med citronklyfta och skivad paprika.

Scroll to Top