Du behöver
- 600 g fläskfärs mager, 10%
- 1 st ägg
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk senap
- 4 skiva emmentalerost eller liknande
- 4 skiva skinka alspånsrökt eller liknande
- 2 dl ströbröd
- 2 msk smör + 1 msk rapsolja
Krämig savojkål:
0.5 st savojkålshuvud medelstort
2 msk rapsolja
2 dl crème fraîche grädde
salt peppar
Servera med:
citronklyftor
0.5 st röd paprika
Gör så här
1
Blanda färs, ägg, salt, peppar och senap i en skål till en smi-dig färs. Forma färsen till 8 biffar och lägg dem smörpapper. Platta ut biffarna så att de blir ca 1/2 cm tjocka.
2
Lägg ostskivor på hälften av biffarna och skinka på resten. Lägg samman en “ostbiff” och en “skinkbiff” till en dubbel biff med hjälp av en stekspade. Platta till biffarna.
3
Vänd biffarna i ströbröd och stek i omgångar på medelvärme i en stekpanna med smör och olja, ca 3 minuter per sida.
4
Krämig savojkål: Strimla kålen och stek på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Dela biffarna på mitten vid serveringen och garnera med citronklyfta och skivad paprika.