Bengt Feldreichs sista tillägg i Kalle Anka

Före sin död i oktober hann Bengt Feldreich spela in de nya bitarna som Benjamin Syrsa till årets "Kalle Anka och hans vänner firar jul". Det har sedan varit upp till hans familj att bestämma om det nya materialet får användas eller ej – och nu har de gett sitt godkännande.

Att slå sig ner framför teven klockan tre på julafton är kanske en av våra starkaste traditioner. I “Kalle Anka och hans vänner firar jul” har vi kunnat höra Bengt Feldreich som rösten till Benjamin Syrsa år efter år. Den stora delen av programmet återanvänds, men utöver det har Bengt Feldreich varje år spelat in ytterligare meningar för att presentera nya klipp, även efter att han gått i pension.

När tv-legenden dog i höstas, 94 år gammal, var det många som undrade hur det skulle gå med traditionen.

– Den stora delen av programmet har återanvänts varje år. Där har vi rättigheterna och vi på SVT vill gärna fortsätta att använda Bengt Feldreichs röst, eftersom han är en så stor del av jultraditionen, säger Stephen Mowbray, chef för inköp på SVT till Nöjesbladet.

Nu står det klart att Bengt Feldreich redan hade hunnit spela in årets tillägg före sin död, men att SVT behövde få familjens godkännande för att använda det nya klippet. Bengt Feldreichs son har nu lämnat ett glädjande besked:

– Jag tror att pappa skulle vara glad. Att om det bereder svenska folket glädje så är han glad att kunna bidra med det. Så vi barn tycker att det är helt okej, jag och mina syskon.

Scroll to Top