Tio kluriga frågor om kakor, bakelser och tårtor! Är du en erfaren fikamästare som bakat både en och en annan bulle i dina dagar? Testa dina kunskaper i vår kluriga frågesport! Av Mia Nilsson, Publicerad 2019-11-21 08:24, uppdaterad 2020-07-17 10:21 Frågesport Dela på Facebook Tweeta 1 . Vilken ingrediens ingick från början inte i prinsesstårtan, trots att den är vanlig idag? * 1. Vaniljkräm 2. Grädde 3. Sylt 2 . Från vilket land kommer bakverket stroopwafel? * 1. Litauen 2. Nederländerna 3. Österrike 3 . Äggvitor, strösocker, mjöl, hasselnötter, vispgrädde och mandarinklyftor, vilket bakverk utgörs av dessa ingredienser? * 1. Napoleonbakelse 2. Budapestrulle 3. Schwarzwaldtårta 4 . Mille-feuille är en fransk bakelse där smördeg varvas med vaniljkräm. Vad betyder mille-feuille? * 1. Tusen blad 2. Många ovanpå 3. Lager på lager 5 . Wienerbrödet skapades av österrikiska bagare, men på engelska har bakverket fått namn efter en annan nation, vilken? * 1. Tyskland 2. Finland 3. Danmark 6 . Hur många sorters kakor bör det finnas på ett traditionellt kafferep? * 1. Fyra 2. Sju 3. Fem 7 . Vad är det för kakor som görs i de här formarna? * 1. Drömmar 2. Mandelmusslor 3. Madeleinekakor 8 . Vad kallas det lilla ”munstycket” man sätter i spritspåsen? * 1. Tyll 2. Syl 3. Bits 9 . Vilket bakverk äter vi traditionellt på fettisdagen? * 1. Mazariner 2. Kanelbullar 3. Semlor 10 . I vilket bakverk hittar man ofta kaffedoppade Savoiardikex? * 1. Pavlova 2. Tiramisu 3. Baklava Av Mia Nilsson