Premiären närmar sig för Ledins storfilm!

I våras blev det klart att Tomas Ledins musik blir musikalfilm - nu är produktionen klar och premiären närmar sig med stormsteg. - Efter att ha sett filmen är jag nöjd, säger Tomas Ledin till Aftonbladet.

“En del av mitt hjärta” heter den romantiska musikalkomedin baserad på Ledins musik och handlar om Isabella, som arbetar i Stockholms finansvärld. När hon reser hem till den lilla by hon kommer från ser hon att det är bröllop på gång, och ett triangeldrama uppstår.

Precis som musikalfilmen Mamma Mia och Känn Ingen Sorg handlar inte filmen om artisten själv, utan är en fristående historia uppbyggd av 16 låtar ur Ledins låtkatalog.

Sensuella Isabella, En del av mitt hjärta, Vi är på gång, Knivhuggarrock, Inatt är jag din och Sommaren är kort, är några av låtarna som kommer att höras i filmen. 

Huvudkaraktären Isabella spelas av ingen mindre än Malin Åkerman, som de senaste åren längtat efter den svenska filmindustrin.

– Jag har letat efter en bra svensk film i flera år. Det är en stor utmaning att göra något på svenska. Nu äntligen kom det ett manus som var allt jag hade hoppats på, säger Malin Åkerman till SVT Nyheter.

Under augusti månad, när höstens filmer presenterades på Filmhuset i Stockholm, talades det om att detta blir julens stora publiksuccé. Ledin har tidigare tackat nej till liknande erbjudanden.

– Jag var lite tveksam till en början, det vill ju till att det är ett bra manus. Men när jag fick läsa det blev jag helt tagen, säger Tomas Ledin till SVT Nyheter.

Efter att ha fått se filmen är Ledin fortsatt övertygad:

– Jag visste ju inte hur bra skådespelarna kunde sjunga, men många har tagit tag i låtarna och gjort dem till sina egna. Jag är imponerad, säger han till Aftonbladet.

Filmen har premiär i hela landet på juldagen. 

Scroll to Top