Ringen återfanns – lagom till guldbröllopet!

Christer blev helt utom sig när han tappade sin vigselring under en budbilstur. Han letade och letade men fann aldrig ringen igen. En dag läste hans fru en artikel i tidningen om en upphittad ring...

Det var när byggvaruhandeln Ahlsells i Västervik skulle renoveras som en guldring med inskriptionen “Monica 31/12 1966” hittades. De anställda lade ut den på företagets facebooksida för att efterlysa ägaren, men trots 300 delningar fick de inte napp. Men när Västerviks tidning skrev om den upphittade ringen började det hända saker.

Monica Lindestrand läste artikeln och började fundera på om det kunde vara hennes mans ring.

– Det var rätt namn och datumet stämde. Vi förlovade oss på nyårsafton 1966 och gifte oss 1969, berättar hon.

Efter pensionen hade maken Christer kört budbil och i den vevan ringen försvann körde han mycket leveranser åt just Ahlsell. Christer var väldigt fäst vid sin ring och åkte runt till alla ställen där han kunde ha tappat den.

– Jag letade i bilen och åkte till ett par byggen och jag var även på Ahlsell, men ingen hade sett den. Ringen hade tydligen rullat in under en hylla och där har den legat sedan dess.

Paret åkte ner till Ahlsell och det var ingen tvekan om att det var Christers ring.

– Vi fick med oss ringen och sedan åkte vi och köpte en tårta till dem, det tyckte vi de förtjänade, säger Monica.

I höst, efter 50 år som gifta, firar Monica och Christer guldbröllop och nu sitter ringen tryggt innanför hans ingenjörsring så att den inte ska kunna smita igen.

Scroll to Top