Vikingarnas besked: återförenas och ger sig ut på turné!

Vikingarna återförenades under söndagens Bingolotto. Då släppte bandet bomben fansen längtat efter - det blir turné nästa år. – Vi ska göra en Norden-turné 2020. Vi siktar på 20-25 spelningar, säger Christer Sjögren till Expressen.

Splittringen skedde 2004. 2016 återförenades bandet i ny tappning, utan Christer Sjögren som frontman. Istället tog Kenneth Wahlberg, 50, över som lead singer i bandet, som även bytte namn till Nya Vikingarna. Men nysatsningen varade inte länge utan kantades snabbt av avhopp och interna bråk.

Under söndagens säsongspremiär gästade Vikingarna programmet där Christer Björkman åter syntes som frontfigur.

– Jag tror breaket var jättenyttigt. De andra killarna fick göra sina saker och jag fick göra min julkonsert och krogshower och allt det där, sa han i sändningen. 

Till fansens stora glädje verkar det också som att återföreningen kommer att hålla i sig. I en intervju med Expressen efter programmet berättar Christer Sjögren om planerna för bandet:

– Vi ska göra en Norden-turné 2020. Vi siktar på 20-25 spelningar, säger han till tidningen och fortsätter:

– Vi har återupptäckt vår stora låtskatt, så det kommer bli ett kärt återseende och återhörande för många. Det är roligt att responsen blivit så bra.

Scroll to Top