Tidsresa i lanthandeln

På Ekomagasinet i Piteå blir vardagshandlingen en upplevelse. Handla tvål, såpa, sopborstar eller andra hushållsartiklar direkt över disk, precis som förr i tiden.

Vill du färdas hundra år tillbaka i tiden? Kliv över tröskeln till Ekomagasinet i Piteå! Här tornar den jättelika köpmansdisken upp sig med hundratals lådor som når nästan ända upp till taket. Och de klassiska lavendeltvålarna doftar hemtrevligt.

Från början var tanken att öppna en traditionell lanthandel där kunderna betjänas över disk, men det stora intresset för naturliga och giftfria produkter ledde butikens ägare in på byggnadsvård, skriver Piteå-Tidningen.

På de gammaldags platsbyggda hyllorna trängs olika typer av såpa – bland annat linoljesåpa, talloljesåpa och såpa gjord på matolja.

– Vi gillar såpa, det är så himla användbart, säger Jenny Thunberg och visar upp en liten tvål som kan placeras i tvättmedelsfacket på tvättmaskinen. Den doserar sedan mängden själv allteftersom. 

Det mesta som säljs i butiken är både vackert att titta på samtidigt som det fyller en funktion.

– Vi säljer mycket sopar och borstar av alla de slag. Det är samma med såpaflaskorna i brunt glas, de fungerar även som en inredningsdetalj.

Scroll to Top