• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Rösta fram Sveriges sötaste kattbild!

  Tidigare i år efterlyste vi läsarnas sötaste kattbilder. Och visst fick vi svar – en bra bit över 600 bilder! Nu har vår jury utsett tio av dem till slutkandidater och det är dags för dig, kära läsare, att rösta fram vinnaren!

  Rösta fram Sveriges sötaste kattbild!

  Observera att det bara går att rösta en gång från samma dator. Senast den 31 juli 2019 måste vi ha din röst! De tre bilder som får flest röster belönas med fina priser från Djurmaxi.se. Övriga får ett tröstpris.


  1:a pris
  Trixie Klösmöbel Falco, en 117 cm hög kattmöbel med koja i två våningar och klösmatta. Värde 1749 kr.

  2:a pris
  PetSafe Drinkwell Pagoda blå – vattenfontän i keramik med dubbla strålar. Värde 1049 kr.

  3:e pris
  FroliCat Fox Den – lurvig rävsvans som viftar oregelbundet. Värde 359 kr.

  4–10:e pris
  Vad säger katten? av Ylva Stockelberg. Hemmets Journals egen kattexpert svarar på alla tänkbara frågor om katters beteende. Värde 149 kr.

  1. Undrar just vad Linnéa Karlsson i Vara sa för att få alla kattungarna att titta upp samtidigt? En härlig bild blev det i alla fall!

  2. "Men matte ser du inte att jag har egentid?" Så säger Snuttan om man får tro matte Hanna Jansson i Köping som fotade.

  3. Lisa Törngren i Linköping skriver att hennes kisse är en riktig linslus. Kråma sig och posera för kameran går bara bra!

  4. De flesta katter är nyfikna. "Vad händer om jag hoppar upp där?" undrade Shogge och Anna Göransson i Helsingborg fick en fin bild.

  5. Katten Inez gav sig ut på äventyr i trädet och husse Alexander Sundebo Gistad i Linghem fick en fin bild mot den djupblå himlen.

  6. Katter är mästare på att sova i alla möjliga och omöjliga ställningar och Sofia Lönquist i Urshult knäppte det här fotot av katten Penny i U-form.

  7. Avslappnade katter var det, ja … Felix hittade ett par perfekta ben att ockupera och matte Annette Waern i Lindingö tog den här roliga bilden.

  8. Katter har en förmåga att finna sig till rätta i de mest udda utrymmen. Här har Mauritz Johansson i Staffanstorp fotat Nellie när hon hittat ner i vattenhinken.

  9. Full fräs mot nya äventyr! Det är Greta Ohldin i Öjersjö som tagit den härliga bilden på lilla Lizzies galopp i gröngräset.

  10. Visst finns det syskonkärlek även bland katter! Maritha Karlsson i Föglö på Åland knäppte det här rara fotot på sina mysiga kattungar.

  1. Vilken bild får din röst? *

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!