• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ponny tog ofrivilligt bad i poolen

  Det är inte bara vi människor som börjar längta efter ett dopp såhär på försommaren! Men, ibland blir det lite tokigt. Då är det tur att brandkåren kan komma till undsättning.

  Ponny tog ofrivilligt bad i poolen

  Ponnyn Lady Marion fick lämna stallet en stund för att följa med hem till sin ägare Rebecka Petré i skånska Kävlinge och äta lite gräs i trädgården. Men det som skulle bli en trivsam stund i solen fick en dramatisk vändning.

  – Tyvärr så tog hon ett dopp i poolen. Min dotter skulle vakta henne en minut medan jag gick in. När jag tittade ut i nästa sekund så var hästen i poolen, säger Rebecka Petré.

  Poolen var täckt av ett täcke, tillräckligt starkt för att hindra hundar och människor från att ramla i – men inte hästar. Botten var täckt av en dryg halvmeter vatten. Lady Marion kunde inte ta sig upp själv, så
  Rebecka fick ringa till räddningstjänsten.

  Väl på plats gjorde räddningspersonalen flera försök att få upp hästen innan det bestämdes att kalla in en kranbil. I väntan på den tömdes poolen på vatten så att Lady Marion inte skulle bli nedkyld. En veterinär gav också hästen en spruta så att den inte skulle bli stressad av all uppståndelse.

  Efter ett par timmar i poolen kunde Lady Marion lyftas upp i en sele. Hon tog hela upplevelsen med gott mod och lät sig lugnt ledas tillbaka till stallet där hon fick vila ut. Frågan är om hon kommer vara sugen på att ta ett svalkande dopp nästa gång hon får tillfälle att sola sig i familjens trädgård.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!