Ann fick guld för sin goda mjölk

Ann Nilsson och maken Jonas har drivit mjölkgården i Sonarp i 24 år. Nu har gården blivit prisbelönt för sin goda mjölk.

I snart 24 år har Ann och Jonas Nilsson drivit en mjölkgård i Sonarp utanför Österbymo i Småland. Nu har de belönats med en guldmedalj av Lantbrukarnas riksförbund, LRF, ett tecken på att de gör ett bra jobb med sina hundra kor som mjölkas varje dag. Totalt finns det cirka 250 djur på gården som engagerar hela familjen.

– Det är ett stort ansvar. 24 fyra timmar om dygnet, året runt. Nu är vår son är på väg in i företaget. Dottern och hennes pojkvän har tagit över mjölkproduktionen på hans gård, säger Ann Nilsson.

Det var prins Carl Philip som delade de 37 guldmedaljerna till mjölkbönder från hela Sverige. Prisutdelningen skedde i Stockholm och Ann förberedde sig noggrant inför mötet. Hon behövde införskaffa en ny klänning och letade länge innan hon hittade rätt.

– Jag var också hos frisören och köpte ny makeup. Man gör så gott man kan.

Alla lantbrukarna fick dessutom äta lunch på Solliden på Skansen och göra en rundtur i huvudstaden. Dagen avslutades med en trerättersmiddag som var tillagad av årets kock 2012, Klas Lindberg.

– Det var fantastiskt gott. Hela dagen var det bara glamour, säger Ann.

Scroll to Top