Muffins med jordnötter och choklad

Smakrika muffins med chokladbitar och knapriga jordnötter.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 50 g jordnötter
  • 75 g mjölkchoklad
  • 2 msk kakao

Frosting

25 g smör
100 g färskost
4 dl florsocker

Garnera med

13 st hallon
50 g mjölkchoklad
mynta

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst med ­elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i mjölk, mjöl och bakpulver.

2

Grovhacka jordnötter och choklad. Blanda ner nötter, choklad och kakao i smeten och fördela den i muffinsformar eller muffinsbleck.

3

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

4

Frosting: Vispa smör och färskost fluffigt med elvisp. Vispa i florsockret lite i taget.

5

Garnering: Bred frostingen på muffinsen och garnera med hallon, choklad och mynta.

Scroll to Top