Madelein är Sveriges äldsta diskjockey

På dagtid lever hon ett liv som vilken 74-åring som helst. Men efter mörkrets intrång skiftar hon skepnad. Madelein Månsson, Dj Gloria, är Sveriges äldsta dj.

Madelein Månsson är ingen vanlig pensionär. Sedan tio år tillbaka är 74-åringen Sveriges äldsta diskjockey.

– Det är aldrig för sent att lära nytt, säger hon.

Hon bor på ett seniorboende i Stockholm, får pensionärsrabatt på tunnelbanan och är medlem i PRO. På dagarna lever hon ett vanligt pensionärsliv, där hon träffar vänner, fikar och promenerar.

Men när mörkret faller förändras något. Glittertoppen åker på, mixerbordet kopplas in och musiken dunkar ut över dansgolvet. Madelein Månsson förvandlas till Dj Gloria och kan därmed titulera sig Sveriges äldsta diskjockey.

På hennes klubbar är åldersgränsen 50 år och de som ser unga ut får vara beredda att visa legitimation i dörren.

– Jag träffar riviga damer som vill höra hårdrock och den äldsta jag har sett på dansgolvet var säkert 85 år. Femtioplussare är glada, dansar gärna och slåss aldrig, de är en ren dröm för en dj, säger hon.

Att bli dj som pensionär var inget hon hade planerat. Hon utbildade sig till aerobicinstruktör och på utbildningen – där hon givetvis var äldst av alla – insåg hon vad musiken betyder för människor och tanken på att utbilda sig till dj började gro.

– Det var en helt främmande värld, men jag har aldrig varit rädd för utmaningar.

Scroll to Top