Vrålåk och kärlekslycka

Det är inte bara kärlek till bilar som fyller motorlördagen i Tidaholm i maj. Flera Skaraborgare passar också på att knyta hymens band. Att gifta sig på Klappebryggan i Tidan har blivit en tradition i samband med cruisingen.

Svenska kyrkan i Tidaholm har arrangerat drive-in-vigslar sedan 2014 och förra året var Börje och Maria Lindgren ett av paren som passade på. Börje och Maria gick i samma klass i årskurs 7 för 35 år sedan och träffades på cruisingen för några år sedan. De hade redan gift sig i Thailand och nu ville de göra det samma på svensk mark.

Det enda som behövs för att få gifta sig i samband med cruisingen är att paren har med sig en hindersprövning.

– Vi har präster och musiker på plats så att man kan välja ett speciellt musikstycke. Det är bara att droppa in, säger Svenska kyrkans kommunikatör Lena Linde och konstaterar att för Svenska kyrkan blir drive-in-vigslarna ett sätt att visa att bröllop inte behöver vara varken stor eller dyra.

– Det är gratis att gifta sig. Jag tror att alla som varit med på någon av vigslarna nere vid Klappebryggan kan hålla med om att det blir en fin stund.

Scroll to Top