• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upplev både världsarv och vardagsliv i Kina

  En resa med en spännande blandning av storslagna världsarv och pulserande vardagsliv. På programmet står bland annat den Förbjudna staden, Kinesiska muren, åktur med cykelriksha och en kinesisk matlagningskurs. Dessutom får vi beskåda Qigong och den fascinerande Terrakottaarmén i Xian.

  Upplev både världsarv och vardagsliv i Kina

  Vi strosar runt i den Förbjudna staden, världens största kejsarpalats, där de kinesiska kejsarna levde totalt isolerade från omvärlden under mer än 500 år. Himmelska fridens torg är en mycket speciell plats där både lyckliga men också tragiska händelser ägt rum.

  Vi färdas med cykeltaxi bland gränderna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj och lär oss även laga dumplings på en matlagningskurs. Kinesiska muren, eller som kineserna själv säger "den långa muren", byggdes redan på 200-talet f Kr. Man brukar säga att den är 240 mil lång, men med ny teknik har man upptäckt nya delar av muren och den totala längden kan ha uppgått till över 800 mil. Vi ska promenera på en del av den inte så långt från Peking och känna historiens vingslag. Att muren går att se från månen är en myt, men den hänförande utsikten från muren glömmer man aldrig.

  Det blir tillfälle att på egen hand besöka en kinesisk marknad där det går att göra riktiga fynd. Här finns allt från sängtäcken i silke till kläder, väskor och te i form av vackra blommor.

  Vi besöker också Kinas forna huvudstad Xian och beundrar den häpnadsväckande Terrakottaarmén med sina 8 000 lerfigurer i naturlig storlek.

  Det är en myt att Kinesiska muren kan ses från månen, men utsikten från muren glömmer man aldrig.

  Dag 1
  Avresa från Stockholm.

  Dag 2
  Vi anländer lokal tid på morgonen och möts av vår guide. Programmet börjar direkt med ett besök till Sommarpalatset. Vi promenerar längs Kunmingsjöns strand och ser Långa gångens målningar. Lunch och incheckning på hotellet. Gemensam välkomstmiddag.

  Dag 3
  Vi besöker den Förbjudna staden och Himmelska fridens torg och äter lunch innan vi beger oss mot Pekings hutonger, som består av bostadsområden med smala gränder, med cykeltaxi. Vi bjuds på te hemma hos en kinesisk familj. Gemensam middag på kvällen.

  Terrakottaarmén hittades 1974 av några bönder som skulle gräva en brunn. Det blev en av 1900-talets största arkeologiska upptäckter.

  Dag 4
  Vi besöker en av den Kinesiska murens vackraste delar vid Mutianyu och åker linbana sista biten med fantastisk utsikt. Lunch och sedan tillbaka till hotellet. Eftermiddagen på egen hand, vår guide tipsar gärna om populära matställen. Här kan du också välja till klassisk fotmassage som också kallas zonterapi (180 kronor per person) och akrobatikshow med BBQ-middag, där vi tillagar maten själv på små bordsgrillar (450 kronor per person).

  Dag 5
  Tidigt på morgonen besöker vi en park för att uppleva morgongymnastiken Qigong. Därefter till Himmelens tempel och sedan till en sidenbutik där vi lär oss om hur siden framställs. Det finns också möjlighet att fynda vackra tyger. Resten av dagen är programfri. Du kan välja till kinesisk matlagningskurs. (750 kronor per person. Minst sex personer.)

  Dag 6
  Programfri dag.

  Dag 7
  Förmiddagsflyget till Xian. Lunch vid ankomsten och därefter besöker vi Terrakottaarmén med 8 000 lerfigurer. Incheckning på vårt hotell, gemensam middag och sedan blir det sång- och dansföreställning från Tangdynastin.

  Det kinesiska köket är världskänt och du har möjlighet att lära dig laga kinesisk mat på vår matlagningskurs.

  Dag 8
  Vi passerar Vildgåspagoden, gör en promenad på den höga stadsmuren och besöker en mattfabrik och ser hur handknutna silkesmattor tillverkas. Efter gemensam lunch tar vi tåget tillbaka till Peking, en resa på 5,5 timmar. Det går att köpa dricka och förtäring ombord. Vi återvänder till vårt hotell, middag på egen hand.

  Dag 9
  Besök på Lamatemplet, sedan strosar vi i Nanluoguxiang med gator kantade av butiker som säljer allt från hantverk till trendigaste modet. Vi äter lunch, besöker en pärlbutik och får en introduktion om framställningen. På vår gemensamma avskedsmiddag står Pekinganka på menyn.

  Dag 10
  Hemresa. Vi landar samma dag lokal tid på eftermiddagen.

  Kanske är det blandningen av det gamla och det nya Kina som fascinerar allra mest? Under resan gör vi ett hembesök hos en kinesisk familj.

  Avresedag: 8 november 2019.
  Hemkomstdag: 17 november 2019.
  Pris: 16 600 kronor per person med del i dubbelrum.
  Researrangör: Lotus Travel
  Valuta: Kinesiska yuan, renminbi. 100 yuan är cirka 138 svenska kronor (Kontrollera aktuell dagskurs.)
  Tidsskillnad: Plus 7 timmar.

  I priset ingår:

  • Flygresa Arlanda–Peking tur och retur i ekonomiklass med Air China, inklusive skatter och avgifter. (Anslutningar från Landvetter och Kastrup vid förfrågan)
  • Övernattning 8 nätter med del i dubbelrum på mellanklasshotell.
  • Inrikesflyg Peking–Xian inklusive skatter och avgifter.
  • Tågbiljett Xian–Peking.
  • Transport till flygplatsen tur- och retur och till samtliga sevärdheter enligt programmet.
  • Fullständigt program inklusive inträden och sevärdheter.
  • Frukost samt 10 måltider inklusive måltidsdryck enligt program.
  • Egen svensktalande färdledare under hela vistelsen.
  • Dricks till guide och chaufför.
  • Klimatkompensation, 185 kronor per person, för det internationella flyget.
  • Informationsskriften Lotus Lilla Blå.
  • Representant från Hemmets Journal vid minst 20 resenärer.

  Tillägg:
  Enkelrumstillägg: 2 450 kronor.
  Avbeställningsskydd: 650 kronor per person (bokas och betalas i samband med anmälningsavgiften och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg)
  ERV Europeiskas reseförsäkring: 490 kronor person ( tillägg till hemförsäkringen i tio dagar)
  Visum.

  Boka så här:
  Ring Lotus Travel: 08-545 188 40 eller mejla: info@lotustravel.se. För övriga och mer detaljerade resevillkor, viktig och nyttig information om visum, flygresan, hotellet och anslutningsflyg, se hemsidan: www.lotustravel.se

  Vi reserverar oss för eventuella program-, flyg-, flygskatt-, tidtabell- eller valutaförändringar utanför vår kontroll.

  Ett samarbete mellan Hemmets Journal och Lotus Travel

  Kinas härliga matkultur har något för alla!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!