Bakar du Sveriges godaste kanelbulle?

Bland andra sitter Birgitta Rasmusson, kokbokslegendaren som skrivit Sju sorters kakor och känd från "Hela Sverige bakar" med i vår jury i år!

Kanelbullen har en alldeles särskild plats i våra hjärtan. Vår mest älskade vetebulle, känd även utanför rikets gränser, förtjänar att förnyas och uppgraderas. Och vi tror att ni, kära läsare, är allra bäst på det. Kanske är det just du som har receptet på Sveriges allra godaste kanelbulle. Stor, liten, fylld, snurrad eller vriden.
Kanel trivs inte på solokvist, utan mår bäst i sällskap med sina många smakkamrater, så fyll med exempelvis apelsin, banan, mörk choklad, vit choklad, kräm med citrusfrukter eller vanilj, brynt smör, kardemumma, mandel, plommon, russin, päron, äpple, vallmofrö eller vanilj. Det finns inga gränser. Låt fantasin flöda.

Våra enda krav är att du bakar bullen med en helt vanlig deg gjord på vetemjöl och använder kanel – resten är upp till dig.

Gör så här:
Skriv ner receptet tydligt och skicka det till Hemmets Journal med en bild på dig själv. Om du blir en av de tio finalisterna så kommer ditt recept och en bild på dig själv att publiceras i tidningen.

Mejla till: cecilia.vikbladh@egmont.se

Du kan också skicka ditt recept med posten: 
Hemmets Journal
Bull-SM
206 07 Malmö

Vi behöver ha ditt bidrag senast den 25 juni.

Vinnarna kommer att utses under sommaren och kommer att presenteras i Hemmets Journal nr 41.
Vi väntar spänt på ditt tävlingsbidrag. Lycka till!

I juryn sitter bland annat, Birgitta Rasmusson, känd från “Hela Sverige bakar”, Hemmets Journals matredaktör Cecilia Vikbladh, redaktionschef Marie Flodin, samt Kerstin Svensson, receptmakare.

 

 

Bakar du Sveriges godaste kanelbulle?

1:a pris
Hemmabagarens storfavorit – Ankarsrum Original!
Vinst: Ankarsrum Original Assistent i färgerna mintgrönt eller pastellblå, hos Bagaren och Kocken!
Knåda, vispa och mal. Denna fantastiskt hållbara maskin som ofta går i arv, generation efter generation. Ett stort utbud finns av tillbehör som bland annat gör pasta eller pressar apelsiner. Bunken på hela 7 liter gör att detta är maskinen för dig som vill ha möjligheten att sätta riktigt stora degar, klarar 1 1/2 liter degvätska och 5 kg deg utan problem.
Värde: 5 990 kr

2:a pris
Bakset för bullälskaren!
Vinsten innehåller: Soehnle hushållsvåg, bakbord i trä med markeringar, bakform i silikon, brödpensel i björk med tagel och silikonkavel
Värde: ca 1600 kr

3:e pris
Vinsten innehåller: Soehnle hushållsvåg, set med 3 slickepottar och “Den stora bakboken”.
Värde ca 750 kr

4–5:e pris
10 nr av Hemmets Journal och “Den stora bakboken”.
(Är du redan prenumerant förlängs din prenumeration).
Värde ca 379 kr

6–10:e pris
10 nr av Hemmets Journal
(Är du redan prenumerant förlängs din prenumeration).
Värde ca 280 kr

Scroll to Top