Vita kladdkaksmuffins med kokos

Du behöver 50 g smör 50 g vit choklad 2 st ägg 1.25 dl strösocker 1 dl vetemjöl 0.5 tsk vaniljpulver rivet skal av 1...

Du behöver

  • 50 g smör
  • 50 g vit choklad
  • 2 st ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • rivet skal av 1 lime
  • 2 msk rostad kokos

Garnera med

florsocker

Servera med

crème fraîche
färska bär

Gör så här

1

Smält smöret och ta från värmen. Blanda ner chokladen i smöret och rör tills den smält.

2

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmöret. Tillsätt mjöl, vaniljpulver, limeskal och kokos. Vispa till en jämn smet.

3

Ställ 4 stora muffinsformar på en plåt, de ska rymma cirka 1,5 dl. Häll i smeten.

4

Grädda mitt i ugnen i 175 grader tills smeten har stelnat, men fortfarande är kladdig i mitten, cirka 15 minuter. Låt svalna.

5

Pudra över florsocker vid servering. Servera med en klick crème fraiche och bär.

Scroll to Top