• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hälsonytt!

  Vi ger dig några korta hälsonyheter att sätta tänderna i. Lärde du dig något nytt den här veckan?

  Hälsonytt!

  Blåbär för hjärtats skull

  Blåbär förbättrar återhämtningen efter en hjärtinfarkt och sänker också det "onda" kolesterolvärdet. Det visar en studie vid Örebro universitet där patienter fick prova en "behandling" med blåbärspulver inom 24 timmar efter en hjärtinfarkt utöver vanlig medicinsk behandling. Patienterna uppvisade större förbättring vid ett standardiserat sexminuters gångtest efter två månader jämfört med patienter som enbart fick vanlig medicinsk behandling och de hade också lägre nivåer av det skadliga, oxiderade LDL-kolesterolet.


  Lyssna på vår populära radiopodd

  I det nya avsnittet av vår radiopodd Hälsojournalen pratar vi om rädsla och trygghet. Polisen Mats Trulsson berättar om vad vi oroar oss för i onödan och vilka brott den som är lite äldre bör fokusera på att skydda sig mot. Du hittar vår podd på den här länken.


  Le mot livet

  Personer med hett temperament riskerar sin hälsa. De har ökad risk att drabbas av förhöjt blodtryck och hjärt-kärlsjukdom. En bra anledning att försöka se positivt på tillvaron, med andra ord.


  Soffpotatisar friskare än rökare

  Du har säkert hört den gamla sanningen att det är lika farligt att vara stillasittande som att röka? Forskare har granskat påståendet och kommit fram till att nej, rökning är rejält mycket mer skadligt för hälsan än att låta bli att motionera. Faktum är att risken att dö som rökare är fyra gånger så hög som för den som aldrig har rökt.


  Uppvuxen med hund?

  Grattis – då har du betydligt lägre risk att utveckla astma. Framför allt om du är uppvuxen med flera hundar och särskilt om hundarna var tikar. Det visar en ny studie från Karolinska institutet och Uppsala
  universitet.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!