• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Överlägsen seger för John Lundvik - efter teknikmissen

  Överlägsen seger för John Lundvik - efter teknikmissen

  Röstningsrekord och en överlägsen vinnare - finalen av Melodifestivalen 2019 hann aldrig bli till en rysare när John Lundvik kammade hem segern med låten Too Late For Love.

  För Aftonbladet berättar John Lundvik om hur medhörningen lossnade ur örat under kvällens framträdande, en miss han tog med ro.

  – Det var nog det bästa som kunnat hända! Den åkte ur och jag hörde publikens jubel, den kicken jag fick av det gjorde att jag hörde publiken och gjorde lite extra. Jag tror att det var ett litet tecken att den ramlade ut, säger han.

  Vinnarlåten 2019 som är skriven av Anderz Wrethow, Andreas Johansson och artisten själv uppstod till en början över ett samtal om välling, berättade John Lundvik i vinnarintervjun med SVT. Låtskrivarna som alla är pappor diskuterade småbarnsliv, Anderz Wrethow slog sig ner vid pianot och fyra timmar senare var hitlåten ett faktum.

  John Lundvik slog igenom i Melodifestivalen 2018 när han som debutant gick direkt till final med låten My Turn. John har sedan länge varit aktiv i musikbranschen som låtskrivare och körsångare men har sen förra årets genombrott turnerat som soloartist och uppträtt på bland annat Allsång på Skansen.

  John Lundvik kammade hem alla juryns tolvpoängare, vann tittarnas röster och vann överlägset på 181 poäng. I maj representerar han Sverige i Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!