Vi har kärlek i tankarna!

Här är paren som fann kärleken och varandra på macken.

Det är uppenbarligen inte bara bensin som det går att tanka på bensinstationer. De tre paren Veronica och Fredrik, Caroline och Conny, och Maria och Patrick har samtliga träffats vid pumparna och blivit fulltankade av kärlek.

Maria och systrarna Veronica och Caroline har en sak gemensamt. De har alla mött kärleken på Statoils bensinstationer (som numera har bytt namn till Circle K).

Det började i Helsingborg för drygt tolv år sedan med att Veronica Byrlén, 33, arbetade extra på macken i Ättekulla.

– Jag hade precis gått ut gymnasiet och behövde tjäna lite pengar. Macken hade öppet dygnet runt och det var ett ställe där många motorintresserade ungdomar samlades och satt och pratade, berättar hon.

Veronica tyckte att det var speciellt en kille som var mycket social och trevlig och som hon tyckte skulle vara perfekt för hennes syster Caroline Byrlén, 37.

– Jag bad henne komma förbi på macken en kväll när jag visste att han skulle vara där, berättar Veronica.

Ingen direkt framgång

Men Veronicas försök att para ihop sin syster med en lämplig kille blev ingen omedelbar framgång. Caroline tyckte att Conny Witlock, som kille hette, var trevlig, men det klickade inte med en gång.

– Det var nog jag som var lite trög. Jag hade lite dåligt självförtroende och tyckte att en fin tjej som Caroline var värd något bättre än mig, säger Conny, 37.

Men de fortsatte att umgås. Ofta träffades de på macken i Ättekulla när Veronica jobbade. De fikade och hade det trevligt tillsammans med andra stammisar.

– Vi kunde sitta hela kvällarna och tillsammans försöka lösa frågetävlingarna i tidningar som Populär vetenskap, berättar Conny.

Det var först när han bröt foten och satt hjälplös hemma i huset i Hjälmshult norr om Helsingborg som hans och Carolines känslor för varandra verkligen hettade till. Caroline körde varje dag hem med mat till Conny och skötte om honom.

Under tiden hade Veronicas blickar fastnat för en annan kille som brukade komma in på macken på kvällarna när Conny var där. Hon frågade honom vem hans kompis var.

– Han är inte min kompis. Det är min bror, svarade Conny.
Olyckligtvis för Veronica hade Fredrik Witlock, som Connys bror heter, ett förhållande med en annan tjej på den tiden. De fortsatte dock att träffas på macken och lärde känna varandra mer och mer.

– Jag jobbade natt som väktare och brukade åka inom macken i Ättekulla före jobbet för att träffa lite människor och vara social, berättar Fredrik, 35.

Men efter att deras syskon blivit ett par och Fredriks tidigare förhållande tagit slut började han och Veronica träffas mer regelbundet. De blev hembjudna till Caroline och Conny för att titta på film tillsammans och de tog ofta långa promenader på stranden.

– Men det var först i juni 2018 som vi blev ett par. Jag är nog liksom min bror lite trög när det gäller kärleken. Det är väl ett släktdrag, säger han med ett skratt.

– Till slut ställde jag honom mot väggen med ett sms och frågade om vi var ett par eller inte, säger Veronica med ett skratt. Som väl var svarade han ja.

Praktiska fördelar

Det är nu över tolv år sedan de båda syskonparen träffade och lärde känna varandra. Caroline och Conny bor i en villa i Hjälmshult och har barnen Casper, 8, och Lucas, 4, tillsammans.
Veronica och Fredrik bor i en lägenhet i Helsingborg. De har inga barn ännu men planerar att skaffa i framtiden.

– Det är planen, säger Veronica som idag är stationschef på en annan bensinstation i Helsingborg.
De båda syskonparen får många frågor om sina kärleksförhållanden. Det är inte precis vanligt att två systrar bildar parrelationer med två bröder.

– Det är många som höjer på ögonbrynen och måste fråga en gång extra för att förstå rätt när jag säger att jag är ihop med systern till min brors sambo, säger Conny med ett skratt.

– Det kanske inte är så vanligt att två syskonpar är tillsammans men vi har faktiskt haft det i släkten tidigare. Vår faster och farbror var en tid på 70-talet tillsammans med ett syskonpar. Det ena förhållandet
höll dock inte, berättar Fredrik.

Det finns också många praktiska fördelar med att vara tillsammans med syrrans killes brorsa som Caroline utrycker det.

– Det blir mycket enklare vid julhelger, kalas och andra familjesammankomster, säger hon.

– Där ser man vad extraarbete på en mack kan leda till, säger hennes syster med ett leende

Marie och Patric: Kärlek vid första ögonkastet

Att det är något speciellt med bensinångorna kan Marie Celing skriva under på. Hon mötte kärleken när hon jobbade på en av Statoils mackar i Eskilstuna för drygt sex år sedan.

– Första gången jag såg Patric tappade jag hakan. Det enda jag kunde tänka på var att honom skulle jag ha.

Han var det finaste jag sett, berättar Marie Celing, 41. Jag hade jobbat där i flera år och sett tusentals killar och män passera, men när Patric kom in på macken var det något speciellt, berättar hon.

Även om hon hade familj på den tiden kände hon direkt att han var mannen i hennes liv.

– Han hade precis flyttat ner från Avesta och börjat på ett företag i närheten. De som jobbade där var stamkunder på macken. Vi började prata och till slut fick jag hans telefonnummer, berättar hon.

Numera bor Marie och Patric Hellstrand sedan flera år i en lägenhet i Eskilstuna tillsammans med hennes tre barn.

– Patric friade till mig när vi var i Thailand förra vintern. Vi planerar oss att gifta oss så fort som möjligt men först ska vi renovera vår lägenhet, berättar Marie som slutade på macken för några år sedan och som idag arbetar som plattsättare.

Scroll to Top