• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Matilda är en unik tvillingmamma

  Hon trodde inte att det skulle vara möjligt att bli mamma, men en dag fick hon och maken en överraskning.

  Matilda är en unik tvillingmamma

  Längtan efter barn hade länge varit stor. Men på grund av att hon är förlamad från midjan och neråt och sitter i rullstol, så trodde Matilda Strandberg-Lindberg, 26 år i Karlskrona, aldrig att det skulle vara möjligt att genomgå en graviditet.

  – Samtidigt ville jag försöka, annars hade jag ångrat mig hela livet.

  Sagt och gjort. Det behövdes heller inte många försök innan hon och maken Viktor var gravida och glädjen var svår att sätta ord på. Snart visade det sig dessutom att den var dubbel – det var två små pickande hjärtan de fick se på skärmen vid första ultraljudsundersökningen.

  – Min man var helt tyst. Själv började jag skratta. Det var nog för att jag var chockad, berättar Matilda för SVT Blekinge.

  Tvillingarna var beräknade att födas den 8 februari, men redan i slutet av december tittade Sixten, 975 gram, och Agnes, 1 450 gram, ut två månader för tidigt och det var inte en helt odramatisk förlossning.

  – Det känns fantastiskt, det är det finaste vi har fått. De mår bra och läget är stabilt. De ser olika ut trots att de är så små och man ser att de är olika individer vilket är jättehäftigt, säger Matilda.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!