En brobyggares kärleksbrev

– Alla unga promenerade där när vi var lediga, det var där man möttes och umgicks. Hon talade nästan ingen tyska och jag nästan ingen...

– Alla unga promenerade där när vi var lediga, det var där man möttes och umgicks. Hon talade nästan ingen tyska och jag nästan ingen svenska så vi förstod inte varandra så bra. Vi fick kommunicera mycket med gester och miner, berättar han för Expressen.

Trots att kärlek uppstod blev Helmut tvungen att flytta vidare och med tiden rann deras kontakt ut i sanden. Men minnena har han alltid hållit kära och när han förra året besökte Tjörn igen valde han att skriva ett brev till flickan, som efter hans Sverigevistelse försökte få kontakt med honom.

En brobyggares kärleksbrev

“Förhoppningsvis har du funnit lyckan och njuter av dina barnbarn. Förlåt att jag inte svarade på ditt brev 1960, men livet gick andra vägar. Jag älskar dig fortfarande! En kärlek ska man inte dölja eller ljuga bort, att återses blir en önskedröm”, skrev Helmut.

Nu har de tre killarna Lucas, Emil, och Oliver hittat brevet som Helmut lämnat vid Tjörnbrons fäste

– Vi såg att det var inplastat och undrade vad det gjorde där, berättar Lucas, som tog hem brevet och lät hans mamma översätta.

– Det var rätt häftigt. Båda är ju äldre nu och har gått vidare i livet och jag tror egentligen inte det blir något. Men det skulle säkert vara roligt för dem att träffa varandra och prata.

Scroll to Top