• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Johanna och Tomas bor på fem kvadrat!

  Johanna och Tomas bor på fem kvadrat!

  Johanna Hamrén i Stockholm tröttnade på ekorrhjulet och bestämde sig för att leva ett annat sorts liv. Hon köpte sig en före detta färdtjänstbuss som hon inredde till ett hem och kunde åka runt med som hon ville. När bussen gick sönder blev det en liten paus i nomadlivet – men så träffade hon på Tomas Jönsson.

  – När Johanna berättade om sina planer att bo i en ombyggd bil blev jag kär direkt, säger han.

  Det nya paret skaffade sig en gammal lastbil, som de byggde om, och nu bor de på fem kvadrat. Här finns allt de behöver: en stor säng, ett litet kök med två gasolplattor och en dieselvärmare. Men varken dusch eller toalett.

  – Under sommaren gick det bra att tvätta sig i sjön. Duschar gör vi på gymmet. Det är samma med toalettbesöken – vi går på mackar, gymmet eller på jobbet, säger Johanna som är sjuksköterska och har jobbat på flera olika sjukhus runt om i landet.

  För tillfället är Johanna och Tomas dock på långresa i Europa. För det var ju det som var poängen med projektet – friheten.

  – Det är väldigt intimt att leva så här nära varandra, man lär verkligen känna den andra på djupet, det är en del av det fina, säger Tomas.

  Johanna sitter i sängen och Tomas vid de utdragbara sofforna och det utdragbara bordet.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!