Barbros upprop skapade köer utanför lanthandeln!

När Barbro Gustavsson såg hur hyllorna började gapa tomma och kunderna svek den lokala mataffären i Fengersfors bestämde hon sig för att agera. Hon startade...

När Barbro Gustavsson såg hur hyllorna började gapa tomma och kunderna svek den lokala mataffären i Fengersfors bestämde hon sig för att agera. Hon startade ett upprop på Facebook, och en dag när handlaren kom för att öppna butiken stod 150 personer i kö för att handla.

– Jag tycker att det är viktigt att ha en affär i bygden. Utan en affär sjunker fastighetspriser och inga barnfamiljer vill flytta in. Dessutom är det bättre för miljön att handla nära, säger Barbro till Expressen.
Butiksägaren Emma Roll har drivit butiken i fyra år och säger att den senaste tiden har varit extremt tuff och att butiken är på gränsen till att behöva stänga. När kunderna vällde in blev hon både glad och hoppfull.

– Det var jättekul att många kom, de visste inte att det går så dåligt för butiken. De lovade att komma och handla. Nu hoppas jag att det här håller i sig och att de kommer hit. Jag hoppas verkligen att jag inte ska behöva stänga. 

“Tänk när drömmar går i uppfyllelse. Jag fick se lämmeltåget komma till Handlarn i Fengersfors idag” skrev Barbro på Facebook efter stödaktionen.

Scroll to Top