• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här hyllas Jerry Williams i ny SVT-dokumentär

  Här hyllas Jerry Williams i ny SVT-dokumentär

  I mars förra året somnade rocklegendaren och Solnasonen Jerry Williams in. Nu är dokumentären och hyllningen till hans liv och musikaliska insats här.

  – Vänner och musikerkollegor berättar om den Jerry de kände; om hur han var som människa och som vän. Med rock'n'rollen i hjärtat, socialismen i blodet och en jävla massa sväng underhöll han Sverige i nästan 60 år. Det var en betald hobbyverksamhet enligt honom själv, för han älskade det han gjorde, säger Maria Jämtelid, projektledare på SVT till newsner.

  I minnesprogrammet kommer flera av hans vänner och kollegor att prata om sin vän.

  – I programmet medverkar bland annat Ola Håkansson, som känt Jerry sedan 60-talet och som var den som producerade Jerrys dunderhit "Did I Tell You". Bodybuildern Ulf Bengtsson berättar om hur han blev kompis med Jerry när han medverkade i programmet Jerry Williams show i slutet av 70-talet, säger Maria Jämtelid.

  – Det kommer också vara massa kanonlåtar och härliga klipp från SVT:s arkiv.

  "Med rock'n'rollen i hjärtat, socialismen i blodet och en massa sväng underhöll han Sverige i nästan 60 år. Han älskade det han gjorde och lät aldrig berömmelsen och framgångarna stiga honom åt huvudet. Lojal, noggrann och ödmjuk - trots att han såg ganska hård ut. Här är berättelsen om hans liv." Så skriver SVT om filmen, som har premiär tisdag 8 januari 20.00

  Dokumentären finns sedan att streama på SVT Play fram till den 7 juli i år.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!