• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Syskon med mord i sinnet

  När polisen stoppade en fartsyndare hittade de blodiga lakan, trasiga kläder, smycken, flera tusen dollar i kontanter och två stulna kreditkort i bakluckan. Det skulle leda dem till tre lik gömda under cement i en källare.

  Syskon med mord i sinnet

  De två trafikpoliserna hade haft en lugn dag i polisbilen när en hyrbil kom farandes väldigt fort på motorvägen utanför St Louis i staten Missouri sent på eftermiddagen den 8 februari 2005, och poliserna satte genast av efter fartsyndaren som de stannade några kilometer längre fram.

  I bilen fanns en yngre man och en tonårsflicka och medan den ene polisen kollade mannens körkort tittade den andra i bagageutrymmet där han fick syn på några blodiga lakan, trasiga kläder, smycken, flera tusen dollar i kontanter och två kreditkort.

  Syskonen Kenneth Allen, 29 år, och Kari Allen, 18 år, berättade att de var på väg till Las Vegas för att spela. När polismannen Tim Swope bad dem redogöra för de blodiga lakanen och de två kreditkorten, som inte var deras, blev de väldigt nervösa och gav motstridiga förklaringar. De fick följa med till polisstationen.

  Kreditkortsinnehavarna var Leander Bradley, 91, och Betty Bradley, 75, som bodde i Noblesville utanför Indianapolis, Indiana. När Tom Swope kontaktade polisen i Indianapolis visade det sig att det äldre paret hade varit försvunna i över en månad.

  Nu förstod man att det kunde röra sig om ett allvarligt brott och man förhörde de två unga, var och en för sig. Kari Allen hämtades först till förhörslokalen men hon hade knappt hunnit innanför dörren innan hon, utan att man frågat henne, böjde på huvudet och sa:

  – Jag är ledsen men vi har mördat min mor och mina morföräldrar och begravt dem i källaren i mina morföräldrars hus.

  Mindre än en halvtimme senare fick polisen i Indianapolis en husrannsakan för huset i Noblesville, och man kunde snabbt se området med ny cement på källargolvet. När man bröt upp det hittade man tre personer.

  – Det är bland det värsta jag har sett. Det är tydligt att den gamla damen torterades innan hon mördades, sa polischefen Carl Brizzi.

  Såväl Kari som Kenneth Allen sa samstämmigt att Kari endast stått vakt utanför när morföräldrarna mördades, och åklagarmyndigheten lovade henne, att hon skulle slippa dödsstraff om hon berättade hela historien.

  De två syskonen hade vuxit upp i en helt vanlig kärnfamilj till dess att deras föräldrar skilde sig för sexton år sedan. Sharon stod plötsligt ensam med tre barn, Kenneth Jr, Katie och Kari. Katie, 25 år, var gravt hjärnskadad sedan födseln och det hade tärt både på modern och de två andra barnen att ta hand om henne. Men Sharon var envis och insisterade på att ha Katie hemma.

  När problemen hopade sig flyttade Kenneth Jr till sin far i Florida. När Katie fyllde 9 år blev Sharon tvungen att erkänna att hon inte längre hade krafter att ta hand om henne. Hon måste också tänka på sin yngsta dotter som försummades och led av detta. Och gråtande lämnade hon Katie på en institution.
  Sharon Allen bodde i en lägenhet några kilometer från sina föräldrars hus. Hon arbetade som lärare på förskolan La Petite Academy i Noblesville, och föreståndaren, Donna Stiggs, gav henne lov att ta med Kari till arbetet även om hon var för liten för att börja på förskolan.

  Kari växte upp till en stillsam och blyg flicka som var extremt beroende av sin mor och uppenbart lätt att manipulera. Som tonåring klarade hon sig utmärkt i Noblesville High School och hade samma småproblem som alla andra unga flickor. Hon var populär utan att vara omsvärmad och när hon var 16 år träffade hon sin första pojkvän. Under årens lopp bodde Kenneth Jr ömsom hos sin far, ömsom hos sin mor. Till skillnad från Kari hamnade han lätt i trubbel. Han satt flera gånger i ungdomsfängelse för stöld och som vuxen dömdes han för både bedrägeri och våldtäkt. Han hade precis blivit villkorligt frigiven efter avtjänat straff när han kom hem till modern på hösten 2004.

  Vid denna tidpunkt hade modern blivit arbetslös och hade absolut inte råd att mätta ytterligare en mun. Det var tillräckligt tufft att hålla Kari i skolan. Det fanns inte pengar till några extravaganser och på grund av Kenneth blev stämningen mycket dålig i hemmet.

  Kenneth var rasande över att hans rika morföräldrar inte hjälpte modern ekonomiskt. Särskilt illa blev det vid jul när Sharon, Kenneth och Kari knappt hade råd att äta. Vid nyår hade Kenneth fått nog. Han ville döda morföräldrarna och tömma deras bankkonto på de cirka 700 000 kronorna. Han pressade modern att hon skulle delta men hon sade blankt nej. De grälade våldsamt och i raseri stack Kenneth en kniv i bröstet på sin 53-åriga mor, därefter kvävde han henne för att vara säker på att hon var död.

  Kenneth hade halvt manipulerat, halvt hotat sin lillasyster att delta i det som följde därpå. Den 3 januari lockade de dit mormodern under förevändning att modern var sjuk och när Betty Bradley kom misshandlade Kenneth henne å det grövsta för att få henne att avslöja koden till hennes och hennes mans kreditkort.

  När hon hade gett honom vad han ville satte han en plastpåse över huvudet på henne och höll fast den tills att han var säker på att hon var död. Medan detta pågick hade Kari hållit vakt utanför.

  Nästa dag körde Kenneth och Kari bort till morföräldrarnas hus. Enligt Karis redogörelse stod hon hela tiden utanför medan brodern mördade den 91-årige morfadern med en hammare. Men vittnen berättar att de såg Kari springa ut till bilen för att hämta en hammare som hon sedan sprang in i huset med.

  Kenneth släpade ner Leander Bradleys lik i källaren där han hade brutit upp källargolvet med hjälp av en tryckluftsborr. Följande natt hämtade syskonen moderns och mormoderns lik. Efter att ha styckat kropparna lade han ner dem i hålet innan han fyllde å med cement och jämnade ut golvet.

  Därefter stal de allt de kunde hitta i morföräldrarnas hus. Förutom att de nu hade koderna till deras kreditkort stal de smycken och flera tusen dollar i kontanter som morföräldrarna hade hemma.

  Några dagar senare körde de iväg i morföräldrarnas bil. Syskonen drev omkring planlöst och efter några veckor blev de rädda för att bilen skulle avslöja dem. De övergav den, hyrde en annan bil och gav sig av mot Las Vegas.

  De mordiska syskonen utlämnades från St Louis till polisen i Minneapolis den 13 februari och redan nästan dag blev de ställda inför domare Jane Magnus-Stinson. Kenneth Allen erkände i rätten att han mördat modern och morföräldrarna och han bad domaren att låta systern slippa straff.

  Rättegången började i januari 2010 och domarna föll i april. Kenneth hade bett om dödsstraff men han dömdes till livstid plus 130 år. Kari dömdes till 38 år i fängelse.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!