Res med HJ – exotisk rundresa på Sri Lanka

Här är en rundresa med många höjdpunkter. Eller vad sägs om elefantsafari, besök på teplantage, hembesök hos en lokal familj, sol och bad i Bentota och massor av vackra naturupplevelser?

Avresa: 19 februari 2019

Hemresa: 1 mars 2019

Den exotiska ön Sri Lanka bjuder på färgstark natur, platser med kolonial historia och ett stort kulturarv. Den tropiska ön med sina 20 miljoner invånare var en brittisk koloni fram till 1948 då det blev självständigt. Du kan se historiska spår överallt i form av tempel och palats. Inbördeskriget som härjade länge tog inte slut förrän 2009, men nu har turisterna börjat återvända till detta paradis och den vänliga befolkningen står med öppna armar. På resan besöker vi flera världsarv som Lejonklippan Sigiriva och tempelstaden Kandy. Vi imponeras av det heliga trädet Sri Maha Bodhi som planterades för ett par tusen år sen, och vi provar såklart Ceylonte som hör till det bästa teet i världen.

Till Tandtemplet- Sri Dalada Maligawa- vallfärdar många pilgrimer från hela världen eftersom relikskrinet som sägs innehålla Buddhas tänder förvaras där. Udawalawe Nationalpark är ett transithem för elefanter, där de föräldralösa ungarna bor tills de kan klara sig själva, sen släpps de ut i det fria igen. Få platser kan stoltsera med så mycket sevärdheter på en så pass liten yta som Sri Lanka. Följ med på en kombinerad upplevelse -och avkopplingsresa till landet som har allt! 

Res med HJ - exotisk rundresa på Sri Lanka

Resan dag för dag

Dag 1

Avresa från Arlanda. Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2

Vi landar på morgonen lokal tid och välkomnas av vår svensktalande guide som tar oss på en rundtur för att bekanta oss med landets största stad. Vi äter lankesisk lunch och fortsätter sedan till grannstaden Negombo där vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam middag.

Dag 3

Vi gör ett besök på den lokala fiskmarknaden och fortsätter sedan resan mot Sigiryia. På kvällen besöker vi den heliga staden Anuradhapura, som bildades på 400 talet f Kr och finns upptagen på UNESCOs världsarvslista. Vi beskådar också världens äldsta dokumenterade träd som planterades för 2250 år sedan.

Res med HJ - exotisk rundresa på Sri Lanka

Dag 4

Vi bestiger Lejonberget Sigiriya, en 180 meter hög klippa som bjuder på milsvids utsikt, också den upptagen på världsarvslistan. Vi besöker en lokal skola och gör hembesök hos en lankesisk familj där vi bjuds på lunch. Under eftermiddagen besöker vi det Gyllene templet i Dambulla, ett av de mest imponerande buddhistiska grottemplen i världen.

Dag 5

Vår resa fortsätter mot världsarvsstaden Kandy. På vägen besöker vi en kryddträdgård och äter lunch och provsmakar kryddorna. Gemensam middag och kvällspromenad till frukt – och kryddmarknaden, och också ett besök i Sri Dalada Maligawa- Tandtemplet. Kvällen avslutas med traditionell lankesisk show.

Dag 6

Programfri dag.

Res med HJ - exotisk rundresa på Sri Lanka

Dag 7

En heldags resande med flera intressanta stopp längs vägen. I Nuwara Eliya besöker vi ett teplantage och provsmakar Ceylonte. Lunch på en lokal restaurang och ett stopp vid de vackra vattenfallen Ravana Falls. Vi når Tissamaharama vid Yodasjön framåt kväll och äter gemensam middag.

Dag 8

Safari i naturreservatet Yala Nationalpark, vilket är hem för vilda elefanter, bufflar, apor, krokodiler och leoparder. Gemensam middag.

Dag 9

Vi åker till Udawalawe Nationalpark som är landets bästa transithem för elefanter. Vi får se de föräldralösa elefanterna matas. Vi fortsätter efter lunchen vår resa till havskusten och Bentota där vi äter middag vid ett strandnära hotell.

Dag 10

Programfri dag. Utforska området eller koppla av på stranden. Avslutningsmiddag på kvällen.

Res med HJ - exotisk rundresa på Sri Lanka

Dag 11

Tidig frukost och avfärd mot flygplatsen.

RESFAKTA

Avresa: 19 februari 2019
Hemresa: 1 mars 2019
Pris: 29 900 :- per person med del i dubbelrum
Researrangör: Lotus Travel
Valuta: Lankesisk rupie
Tidsskillnad: + 4,5 timmar
Visum: ordnas på egen hand innan avresa

I priset ingår:

* Flyg Stockholm- Colombo via Dubai t/r i ekonomiklass med Emirates t/r inkl. flygskatt, säkerhetsavgifter och transfer

* 9 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard

* Svensktalande guide

* Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter

* Frukost alla dagar samt 12 måltider (6 luncher och 6 middagar)

* Alla transporter och bagagehantering på Sri Lanka

* Dricks till lokala guider, chaufförer, bagagebärare samt övrig servicepersonal

* Representant för Hemmets Journal vid mer än 20 bokningar

Tillägg:

Avbeställningsskydd 1350:- per person, gäller vid sjukdom tillsammans med läkarintyg

Reseförsäkring 610 :- per person, komplettering till hemförsäkringen

Enkelrumstillägg 5900 :-

Måltidsdryck

Visum (information om visum fås vid bokning).

 

Boka så här:

Ring Lotus Travel 08-54518840 eller via hemsidan www.lotustravel.se

Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen

Vid bokningen får du övriga resevillkor

 Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Scroll to Top