• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dekorera och gör lysande pumpalyktor

  Visst blir man glad av alla goa pumpagubbar som lyser upp i höstmörkret! Härliga ljuslyktor i orange som sprider ett värmande sken. Pumpor är tacksamma att odla själv men brukar också finnas att köpa i många fantastiska färger och former – stora som små. Släpp loss pysselglädjen och skapa något fint till trädgården. Här får du flera roliga tips.

  Dekorera och gör lysande pumpalyktor

  Spindel med långa ben. Böj piprensare och fäst dessa under pumpan med lite lim. Fäst ögonen på pumpan och måla skaftet svart.

  Sötaste musen. Låt prydnadspumpan bli ett roligt djur genom att limma fast ögon och svans. Dekorationer finns att köpa i hobbybutiker.

  Många hål som bildar ett mönster lyser vackert när du tänder ljuslyktan på kvällen. Skär bort ett lock med vass kniv och gröp sedan ur pumpan. Gör runda hål i pumpan genom att helt enkelt borra hål med en borrmaskin. Du kan också använda en syl eller ett kraftigt spik för att göra hålen.

  Det är fint att skära ut fantasifulla mönster i form av t ex blomrankor i pumpan som ska lysa på kvällen. Rita upp mönstret på själva pumpan innan du börjar. Låt vissa delar vara helt genombrutna och andra bara ytliga.

  Plocka vackra blad i trädgården eller naturen och använd dem till att dekorera minipumpor med. Fäst bladen på pumporna med hjälp av lim och lacka eventuellt med hobbylack.

  Gör en liten urgröpning upptill på pumpan och fyll den med en härlig bukett av höstlöv. Enkelt och vackert.

  Glada, vänliga och gärna lite knasiga ska pumpagubbarna vara. På kvällen lyser deras ansikten upp och skapar stämning.

  Precis vad man behöver just nu! Pumpor i glada färger som sätter färg på trädgården.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!