Mediet Benny svarar på läsarnas frågor!

Mediet Benny Rosenqvist svarar på era frågor och funderingar. Dessa frågor och svar är hämtade från Hemmets Journal nr 42 och handlar om att vända motgång till framgång. Nästa Fråga Benny kommer i Hemmets Journal nr 49.

Bennys bästa råd

Umgås med personer som vill dig väl 

Se med ljust sinne på framtiden, var inte rädd för den.

Fånga ditt positiva jag och du kan lösa en massa problem

Lär dig av barn och deras livsglädje. 

Glöm inte nyfikenheten, den som barnen har så mycket av!

Att vända motgång till framgång är en konst! Vi har ju dessutom jantelagen som inte riktigt tillåter oss att tänka att vi klarar saker. Vi har med oss från barnsben att vi inte ska tro att vi är något. Inte ta för mycket plats.

Men kom ihåg att du är något! Alla är speciella, alla har något som gör oss unika och när du hittar det hos dig själv kommer mycket att förändras. Och vem ska ta plats i ditt liv om inte du? Alla andra?
Ställ dig frågan vems liv du lever.

Hur ska du bli lycklig? Hur får du en lycklig framtid? Det är en fråga om inställning. Vad är lycka? Gör det som du tror på! Omge dig med människor som du älskar. Att älska människor är ju att älska hela livet.
Problem utvecklar oss så bestäm dig för att se de problem som du möter i framtiden som tillgångar och fokusera istället på det bra i livet som du vill göra.

Vi skapar vår framtid genom hur vi tänker att den ska bli.

Jag umgås bara med människor som tror på mig men ändå är ärliga. Att tro på framtiden är en rikedom. Vi har ju de flesta av oss som mål att framtiden ska bli bra. Jag är övertygad om att vi kommer att lösa de problem vi står inför, med till exempel miljön, därför att vi har det som målsättning. Vi kommer att inse att det materiella inte är det viktigaste. Att fritiden är lika viktig som arbetet.

Prata med barnen om framtiden och om framtidstro! Vi vet ju att de kommer att gå längre än vi någonsin har gjort.

Jag tror på dig, du tror på mig och tror vi alla på framtiden, då blir den ljus!

 

 

Här kommer frågor och svar

Hur går det för min “annorlunda” dotter?
Min dotter har alltid varit speciell och mycket älskad av familj och vänner. Var väl inte så duktig i skolan men för det mesta på plats och omtänksam mot andra människor. Men hon har varit känslig för ljud och vi har inte förstått henne alla gånger. Hon arbetade först med med att köra taxi och inom vården. Hon har haft problem med hälsan, genomgått en magoperation och haft några svåra år.

Så startade hon en en firma med en person som rädddade hennes liv. Sedan två månader hjälper hon människor genom healing och får liksom till sig allt möjligt som hjälper dem.

Kan man genom sjukdom eller trauma få “gåvor” eller är det hennes öde? Det går jättebra för henne.
Själv tror jag på Gud och ödet och har haft upplevelser som gjort mig säker.

Du har verkligen en fantastisk och unik dotter. Det var roligt att läsa om hennes resa mot att bli healer. Det krävs mod att bryta upp från ett traditionellt yrke och gå till ett icke-traditionellt. Hon kommer att utvecklas ännu mer och hon har hjälp från andevärlden.

Så småningom kommer hon att ge kurser i healing och även föreläsa. Jag känner också att hon genom sitt nya arbete kommer att möta kärleken.

Det är fantastiskt att du som mamma med en annan livssyn kan acceptera din dotters val. Ni är en familj som kan se fram meot en fantastisk framtid tillsammans.

Kram, Benny

Hur blir hans framtid – utan droger?
Vår yngste son, som är född 1991, har haft problem med droger en tid utan att vi fattat någonting. Nu har det uppdagats. Han miste körkortet och genomgår nu en daglig behandling på ett beroendecentrum i vår kommun. Han har slutat med alla droger, som cannabis, tabletter, alkohol och tobak. Han har i och med detta flyttat hem till oss för att få stöd och hjälp.

Hur kommer det att gå för honom? Finner han någon som han blir kär i och skaffar barn med. Han har arbete nu men är under behandlingen sjukskriven. Kommer han att gå tillbaka till det arbetet eller ser du något annat för homom?
Orolig mamma

Vilken resa ni haft! Det var verkligen bara mörker ett tag och det verkar som om ni inte trott att sonen skulle klara sig. Men nu är han på rätt väg och blir en gång för alla fri från missbruksproblemen. Han får större självkänsla och tilltro till sig själv.

Din son träffar en stark kvinna. Ett krutpaket, trots att hon inte är så stor. Hon har ett barn sedan tidigare, tillsammans får de två. Tillsammans köper din son och den här kvinnan ett hus från 70-talet. Det ser inte så spännande ut på utsidan men vilken känsla det finns i det huset!

Sonen går tillbaka till sitt arbete men stannar högst ett år. Sen byter han bana och blir terapeut och hjälper andra.

Du behöver inte oroa dig, du kan vara hoppfull när det gäller din sons framtid!
Kram, Benny

Har han tröttnat på mig?
Jag har träffat en man i ungefär ett år. Allt har varit bra, även om vi inte kunnat ses så ofta. Nu är plötsligt allt annorlunda. Jag hör knappt av honom och när vi väl hörs fattar han sig kort.

Han jobbar mycket och länge men han har alltid tid för “vänner” som det är synd om. Jag vet att han är snäll men jag jag börjar undra. När jag frågar honom om han har tröttnat och vill gå vidare säger han nej.
Ska jag släppa taget och själv gå vidare? Har han de känslor för mig som jag för honom?
Godtrogen?

Ja, ni har lite att jobba med i er relation. Din partner har haft ett flyktbeteende och han söker kickar. Han mår extra bra när han kan göra något för andra människor. Han är arbetsnarkoman och arbetet är det stora i hans liv. Han har inte så mycket annat. Han är lite trött på sitt liv – men inte på dig. Han har känslor för dig men de har vacklat något.

Ställ honom mot väggen så du får svar och kan ta tag i er relation.
Kram, Benny

Vem är det som ringer?
Jag har gång på gång råkat ut för att någon ringer i min telefon men får inte upp något nummer eller namn. Det enda som hörs är ett högt brusande som stiger och faller som en melodislinga. Frågar vem det är men får inget svar.

Lägger på och så ringer det igen om och om igen. Till slut hör jag en mansröst oändligt långt borta, jag kan inte urskilja orden.

En sak tiill. När jag tittade på tv låg en man i 30-årsåldern plötsligt framför min stol. Fick senare veta, när jag beskrev honom, att det var en barnsomsvän till min väninna. Varför kom han till mig?
Och varför tänds displayen till min telefon på natten? Det har hänt flera gånger.
Nyfiken och undrande

Du får kontakt, andevärlden söker dig. Det är en man från andra sidan som vill ha svar. Det är en kärlek, en man som du har älskat. Du behöver inte säga något men tänk intensivt tanken att du vill att han ska vara tydlig så att du kan uppfatta vad han säger.

Du har öppnar upp för andevärlden som vet att du är en mottagare. Mannen framför dig på golvet vill kommunicera så att du kan berätta för din väninna. Vad gäller telefonen så handlar det om ett kontaktfel, det har inget med andevärlden att göra.
Kram, Benny

Kommer min son att bilda familj?
Jag är orolig för min 37-årige son. Han har svårt att få en riktig relation med en tjej. Vad jag vet har han aldrig, under lågon längre tid, umgåtts med någon. Han får liksom inte till det, om du förstår vad jag menar. Kommer han att gifta sig och få en egen familj?
Farmor snart?

Din son vet vad han vill ha och söker en speciell tjej och en speciell känsla. Han har svårt att bli förälskad men han kommer att gifta sig och bli pappa. Han kommer att leva i en livslång relation. Och visst får du barnbarn – tre stycken!
Kram, Benny

Får jag någonsin ett arbete igen?
Jag är en kvinna 60 plus som för cirka tre år sedan på grund av arbetsbrist i samband med en omorganisation blev uppsagd från mitt arbete som jag haft i 15 år.

Under de år som gått sedan dess har jag sökt mängder av arbete ocn bara haft två mycket tillfälliga jobb.
Kommer jag någonsin att få ett arbete som vara fram till pensionen? Det känns ibland som att man tycker att jag är för gammal men själv känner jag det inte alls så!

Kan det vara nu som motgångarna blir färre och något nytt är på gång?
Längtar efter arbete

Jag tror alltid att saker sker av en anledning. Du har utvecklats mycket sedan du hamnade utanför arbetsmarknaden. Det är bra att du är aktiv.

Jag vet att ett arbete är på gång. Det är ett arbete som innebär mycket kundkontakt. Stressigt ibland, lugnare ibland.

Man får aldrig ge upp för plötsligt vänder det. Och snart vänder det för dig!
Kram, Benny

Hur går det för min sonson?
Jag har skrivit en gång tidigare till dig och det svar jag fick stämde.
Men nu är jag orolig för mitt barnbarn! Han sitter hela dagen vid sin dator och bryr sig inte om något.
Han började ta körkort men slutade. Söker lite jobb men lägger ingen energi på det. Hur kommer det att gå för honom? Kommer han att få jobb och körkort? Han har inga kompisar och är inte med i några föreningar.
Orolig farmor

Ditt barnbarn är inte ensamt, han har kontakter på nätet och ett rikt socialt liv. Snart tröttnar han dock på att umgås på det sättet och träffar vänner på mer traditionellt sätt.

Han kommer att ta sitt körtkort och söka jobb. Han får ett jobb där datorer är i centrum. Killen är begåvad! Han är pedagogisk och har lätt för att förklara för andra och han blir den i familjen som tjänar mycket pengar.

Ditt barnbarn träffar en tjej med stort hår och vackra gröna ögon. Hon ser utländsk ut men är svensk.
Din oro för den här killen är onödig!
Kram, Benny

Blir det någon förändring till det bättre?
Jag är en man på 55 år som haft ett ganska slitigt liv. Jag undrar om du kan se något slags förändring? Förhoppningsvis till det bättre … Och inom en någorlunda rimlig framtid!
M-s

Först kommer du att släppa kontrollen och bli friare i din egen person och det är viktigt. Du kommer att byta arbetsinriktning.

Ditt nya arbete blir tekniskt men ändå inte. Du kommer att förstå vad jag menar.

Jag ser en underbar partner som kommer in i ditt liv. En person som är oerhört duktig på växter och som lagar mycket mat. Det kommer alltid att lukta gott i ert kök! Så förändringen blir snabb men du måste våga bryta mönster. Du är väldigt fast i ditt nuvarande liv.
Kram, Benny

 

 

Glöm inte att du kan ställa frågor genom att chatta på nätet med Benny. Närmaste chattillfällen är:
18 oktober kl 16-17
15 november kl 16-17
20 december kl 16-17 – OBS, seans! Vid detta tillfälle kan du få kontakt med andra sidan.

Scroll to Top