Ceasar fångade en abborre – i badbyxorna!

Fiske kan bedrivas på många olika sätt men frågan är om någon fiskare tidigare lyckats med nioårige Ceasar Kaalings bedrift.

Ceasar Kaaling är hemmahörande i Stenungsund men besöker ofta farmor Gulli och farfar Peter som bor strax utanför Tranås. Denna oförglömliga sommar har han varit där flera gånger. Han har gått på simskola i simhallen i Tranås och gjort många utflykter till Hättebaden vid Sommens strand.

Ceasar och hans farföräldrar kommer aldrig att glömma den soldränkta julidag, då de packade fikakorgen och gav sig iväg till Hättebaden för ett svalkande dopp.

– Vi satt på bryggkanten medan Ceasar lekte i vattnet, berättar Gulli. Plötsligt kom han upprusande ur vattnet som en raket och var helt hysterisk.

Han skrek att han hade fått en fisk i badbyxan men varken farmor eller farfar trodde på honom. De försökte lugna honom och sa att det nog bara var en pinne. Men han hävdade bestämt att det rörde på sig innanför byxorna och att det nöp till i skinnet.

– Då gick vi upp på strandkanten och jag försökte få av honom badbyxorna, säger hon. Men det var lättare sagt än gjort, han var panikslagen och byxorna satt åt.

Men badbyxorna kom av och det visade sig snabbt att den lille killen haft rätt. I nätdelen satt en fem centimeter lång abborre som genast befriades och släpptes ut på bryggan, där Gulli var snabbt framme med kameran för att säkra ett bildbevis.

Abborren såg först död ut när den landade på bryggan. Och när den släpptes ner i vattnet låg den först på rygg men sedan vände den på sig och simmade ut i Sommens klarblå vatten – förmodligen glad över att ha kommit undan med blotta förskräckelsen.

Farmor och farfar tyckte mest det var roligt men den lille killen var ordentligt uppskakad.

– Jag ville inte bada mer, eftersom jag var rädd för att få flera fiskar i badbyxorna, säger han.

Men farfar Peter visste råd. Sannolikheten för att en ny fisk ska simma in i barnbarnets brallor torde vara lika med noll och han gav ett löfte till Ceasar:

– Jag lovade honom tusen kronor om han skulle fånga ännu en fisk på det viset, skrattar han.

På barns vis har pojken mer eller mindre förträngt händelsen, men Gulli och Peter minns och tycker det hela är mycket märkligt.

– Vi har aldrig hört talas om något liknande, säger han. Ceasar har ett par helt vanliga badbyxor och det är en olöslig gåta hur fisken kunde simma in.

Men det kunde den och i dag plaskar Ceasar åter runt i vattnet. Vem vet vad han fångar nästa gång?

Scroll to Top