Estelle börjar skolan!

Prinsessan Estelle har hunnit bli 6 år gammal och en stor tjej. I augusti startar en ny era i hennes liv, då hon börjar skolan....

Prinsessan Estelle har hunnit bli 6 år gammal och en stor tjej. I augusti startar en ny era i hennes liv, då hon börjar skolan. Estelle kommer att gå på populära Campus Manilla på Djurgården i Stockholm, en skola som hennes mamma och pappa valt med stor omsorg.

Vägen till rollen som drottning är ännu lång för lilla Estelle. Givetvis är det ändå väldigt viktigt för henne att få en bra utbildning. Det vet hennes mamma Viktoria, som genom åren själv gått flertalet program och kurser för att förkovra sig inom många olika ämnen.

För en tid sedan meddelade hovet att Estelle börjar i förskoleklass på Campus Manilla den 21 augusti. Skolan har verksamhet från förskolan upp till och med gymnasiet och har sedan öppningen 2013 varit en av Stockholms absolut populäraste skolor.

Många barn och ungdomar drömmer om att få gå på skolan. Men det är svårt att komma in. I dag tvingas Campus Manilla tacka nej till nästan 99 procent av de som ansöker till skolan. I dagsläget är det mer än 5 000 som står i kö för att bli antagna, vilket är en imponerande siffra.

Skolans popularitet beror på en mängd saker. Förutom motiverade lärare – vilket ger toppresultat bland eleverna – har man ett amerikanskt campustänk, där skolan erbjuder sina elever olika aktiviteter på plats.

Inom de olika fritidsaktiviteter som är kopplade till verksamheten finns många idrotter, som judo och rodd. Detta har antagligen spelat in när Estelles föräldrar valt Campus Manilla, de brinner ju båda för att våra barn ska röra på sig mera.

För Estelles egen del kommer nog dansverksamheten att locka. Hon älskar att dansa och har gjort det i flera år, på dansskolan Base 23. Även Campus Manillas skolmat, som lagas av ett antal toppkockar, beskrivs som exceptionell.

Den byggnad som rymmer Campus Manilla var tidigare säte för en skola för döva och hörselnedsatta barn. Den verksamheten engagerade drottning Silvia, som ofta besökte skolan. Även prinsessan Lilian som bodde i närliggande Villa Solbacken hade en varm relation till skolan och de barn som gick där.

Prinsessan Estelle är därmed inte den första kungliga personen som frekvent kommer att vandra i de anrika lokalerna på Djurgården (sedan 2013 har Manillaskolan nya lokaler på Kungsholmen) och visst önskar vi vår fina prinsessa en underbar start på skoltiden – en milstolpe i livet!

Scroll to Top