Mediet Benny Rosenqvist svarar på läsarnas frågor!

Ingenting i livet ger oss så stor kunskap som kärleken. Har du redan kärlek i ditt liv så vårda den genom att lyssna och vara ärlig. Och blir du sviken i kärlek, ge inte upp! Våga släppa in någon ny i ditt liv! – Kärleken finns överallt – och den har ingen ålder, säger Benny…

Finns det verkligen någon för mig?
Jag har väl aldrig haft någon tur i kärlek, utan mest varit ensam.Är numera med på dejtingsajter, men har insett att det som mest lockar männen är snabbsex med en äldre kvinna. Det är jag inte intresserad av!
Det heter att det finns någon för all, men jag tvivlar starkt. Kommer jag någonsin att träffa en man som jag älskar och som älskar mig?Och i så fall – kan du se var, när och hur?
Jag är pensionär och har förlorat medparten av min familj. Det finns en kvar som jag nog vaktar som en hök, är konstant orolig.
Jag har flera gånger blivit bjuden på flygresor till länder i värmen, men tackat nej på grund av flygrädsla. Kommer jag någonsin över den rädslan?
Otur i kärlek

Bennys svar:
Jag tror faktiskt att det finns någon för alla. Även för dig, för jag ser någon…
Det är en man som sätter glasögonen lite överallt. I håret, på bröstet i en kedja. Han har astigmatism, det är därför han har glasögon. Den här mannen är sportigt klädd, inte jättelång och har vackra ögon. Han har två vuxna barn och ni bor nära varandra. Han hjälper dig att komma över din flygrädsla för med honom känner du dig trygg.
Den här är en man som kommer att älskar dig på riktigt!
Den person du vaktar över som en hök kommer att leva länge, så din oro är onödig.
Kram,
Benny

Slipper jag vara ensam?
För elva år sedan blev jag utsatt för en våldtäkt. Det var min sambo, men jag gav inte tillåtelse för jag sov och han hade ingen rätt att göra så. Jag glömmer det aldrig, men jag har varit dum flera gånger och träffat honom, men ångrat mig lika fort.
Jag hjälper ofta andra men mina känslor krockar med varandra. Ena stunden är jag snäll och vänlig, andra stunden riktigt arg. Nu lever jag ensam, men undrar ändå om jag kommer att hitta någon. Innerst inne vill jag inte vara ensam.
Undrar

Benny svarar: Våldtäkt är ALDRIG tillåtet. Men jag tror på karma och mannen kommer att inse vad han gjort. Jag ser en ny man för dig. Det är någon du träffat tidigare, men det är ingen gammal skolkamrat utan en ungdomsvän. Det verkar som om han varit tillsammans med en vän till dig. Han är lång och kraftfull och en “utflyktsmännsika”, han tycker om att göra utflykter med bil.
Kram,
Benny

Får vi tillbaka kontakten?
Jag har fina barn och barnbarn, men ett har vänt oss ryggen och vi får inte träffa vårt enda barnbarnsbarn. Vi har inte sett henne sedan hon var ett par månader, nu är hon två år. Hon får inte ens träffa sin farmor, ingen alls på pappans sida. Vi är blockerade överallt. På mejl, sms – ja, på alla ställen.
Hur kan det bli så och ser du någon öppning? Vi har alltid haft bra kontakt tidigare. Vi är så ledsna och förstår ingenting.
Ledsen

Benny svarar: Vissa människor har makt över andra och tycker om att äga och utesluta andra för att få ha någon helt och hållet för sig själv. Det är vad som hänt i det här fallet.
Men det håller aldrig i längden och ni kommer att få tillbaka kontakten med er unga släkting och det sker inom rimlig tid. Efter molnen kommer solsken!
Kram,
Benny

Finns mina döda kärlekar hos mig?
Jag är 68 år, har fem vuxna barn och sju barnbarn. Är änka sedan 2016.
Min stora ungdomskärlek dog 2017. Vi fick inget bra avslut. Jag hade kontakt med honom per telefon 2008 och berättade då för honom att han troligen är far till min äldsta dotter. Jag är nästan säker. Min dotter och han hade bra kontakt.
Jag vill gärna veta om han och min man tänker på mig och är med mig.
Jag är också orolig över min äldste son. Kommer det att ordna sig för honom? Och så undrar jag om förhållandet med min äldsta dotter kommer att bli bättre, jag vet inte varför hon har agg till mig!
Änka

Benny svarar: Kärleken tar många vägar. Vilken gåva du har som blivit älskad och älskat så mycket!
Din ungdomskärlek är mycket riktigt far till din äldsta dotter. Det vet hon, det är därför hon har ett visst agg mot dig.
Du kommer att få uppleva kärleken igen. Det kommer in en man i ditt liv som är av samma längd och i samma ålder som dig. Och som han kan dansa, den mannen!
Kram,
Benny

Finner min dotter någonsin lyckan?
Jag är snart 80 år och fortfarande orolig för min 45-åriga dotter som inte verkar må bra.Vi bor med 50 mils avstånd och träffas bara fyra-fem gånger/år. Vi hörs dock regelbundet på telefon och då hör jag på hennes röst att hon inte mår bra.
Hon är ensamstående, har inga barn och arbetar som jurist i ett statligt företag. Bor bra, men har få vänner där hon bor. Vännerna och släkten är spridda ute i landet. Har haft flera korta misslyckade relationer. Hon verkar ha svårt att accepera att männen har barn som de har vårdnad om, hon har själv svårt att få barn.
Min dotter är en enkel jordnära tjej med många sportsliga intresse. Kommer hon att finna lyckan?
Ständig oro

Benny svarar: Ja, det verkar som om mödrar är oroliga hela livet för sina barn!
Din dotter verkar ha lätt för att hitta fel på på människaor. Det handlar nog lite om rädsla.
Det kommer dock in en man i hennes liv. Han har två barn. De är dock vuxna – och de gillar henne. Hon kommer att byta arbete och istället arbeta i ett privat företag. Din dotter och mannen hon träffar kommer att tillsammans flytta in i ett enplanshus från 70-talet.
Du kan släppa din oro!
Kram,
Benny

Kommer min flicka över sorgen?
Hur ska min dotter överleva sorgen? Tidigt i våras fick hennes pojkvän en stroke och efter att ha vårdats på sjukhus i sju veckor gick han bort i slutet av april. Min dotter besökte honom varje dag och gav sin kärlek. Nu är hon ensam i ett stort tomrum och med en djup sorg. Hon har ännu inte fyllt 30 år och det känns så grymt.
Hon har också under flera år kämpat med psykisk ohälsa, men hon har en stark energi och begåvning. En vän har stöttat henne och betytt så mycket, liksom hon betydde för honom.
Kommer hon så småningom att kunna gå vidare i sitt liv, hitta något meningsfullt och en styrka att fortsätta?
Sorgsen

Benny svarar: Det är fruktansvärt att mista en livskamrat i så tidig ålder. Det kommer att ta tid innan din dotter släpper in en ny man, men det kommer hon att göra. Det blir en ny kvinnlig vän som leder henne till kärleken. Hon får två barn.Hon är mycket känslig, men det kommer att bli bättre.
Livet går vidare, fast man ibland inte tror det!
Kram,
Benny

Är min kärlek besvarad?
Jag är en kvinna i medelåldern som blivit upp över öronen förälskad i en arbetskamrat. Hon – för det är en kvinna – vet ingenting och jag vågar inte avslöja mina känslor av rädsla för att de inte skulle vara besvarade.
Att det är en kvinna komplicerar ju det hela lite. Om inte känslorna skulle vara besvarade blir det jobbigt att ses varje dag på arbetet.
Kan du se om det finns något hopp om att hon känner likadant? Ibland tycker jag att jag sett något i blicken, men det kan ju vara ett önsketänkande.
Vågar jag?
Villrådig

Benny svarar: Din arbetskamrat tycker väldigt mycket om dig, men hon har inte de känslor för dig som du har för henne.
Hon är väldigt öppen som person och kommer inte att ha något emot dina känslor för henne.
Du är en person som kan bli förälskad i både män och kvinnor och du kommer att uppleva kärlek med båda. Och tänk på at det alltid är en rikedom att våga älska en annan människa!
Kram,
Benny

När kommer kärleken?
Jag har skrivit till dig tidigare om min oro för min dotter. Om en eventuell skilsmässa och hur den i så fall skulle påverka barnen.
Du har svarat att min dotter träffare en stor kärlek som hon får ett bra liv med. Men när kommer den stora kärleken in i hennes liv? Och hinner jag uppleva att hon blir nöjd och lycklig och får kärlek i sitt liv?
Kärleken

Benny svarar: Det här med tid är det svåraste som finns och ibland måste man ha tålamod men det verkar som om din dotter snart kommer att få uppleva den stora kärleken. Hon får ett liv i kärlek, precis som hon drömt om.
Kram,
Benny

Finns det män att lita på?
Jag undrar om jag kommer att träffa någon som passar mig och som går att lita på. Det är jobbigt att vara ensam och jag tycker att det är svårt att göra saker själv. Jag vill ha någon att dela upplevelser med!
Och så undrar jag om min son kommer att börja må bättre, få rätt hjälp och hitta han kärleken igen?
GB

Benny svarar: Snart, snart träffar du en ny kärlek. Hans hår står åt alla håll, det är lockigt men lite avtunnat.
Han har lite uppnäsa och vackra ljusblå ögon. En smal man, men med lite mage.
Kärleken är besvarad.
Din son känner lite livsleda och tror inte på kärleken längre. Men han kommer att bli förvånad! Det dyker upp en ny kärlek i hans liv, någon med glirrande glada pigga ekorrögon.
Kram,
Benny

Vem rör vid mitt hår när jag ska sova?
Jag har en lite märklig undran. På kvällen när jag lagt huvudet på kudden och ska sova är det något som stör mig. Inte alla kvällar, men många.
Det känns om om något pillrar eller rör i mitt hår, ofatst i hårfästet i pannan. Det har pågått i ungefär ett år. Kan det finns någon förklaring?
Varsel

Benny svarar: Det är en nära kvinnlig släkting, förmodligen din mor, som vill ge dig ett tecken på att hon finns omkring dig.
Det finns mycket kärlek i ett tecken som är fysiskt. Men så har du ju också stor känslighet i ditt skinn och hår.
Och om du vill uppleva det och inte är rädd så finns det fler som lämnat jordelivet, men som fortfarande älskar dig, som vill ge dig kärleksfulla tecken.
Kram,
Benny

Scroll to Top