Läsarnas bästa fågelbilder!

Dagarna blir långsamt kortare igen men solen och värmen dröjer sig kvar och alla duktiga amatörfotografer runt om i landet är fortfarande i full fart med sina kameror. Den här gången blev temat fåglar – nästan – men den röda solnedgången och det lika lysande hjortronet kunde vi ju inte låta bli!

Läsarnas bästa fågelbilder!
MÅNADENS BILD: Den här nästan tama anden, som inte är en europeisk art, utan förmodligen en rymling från en fågelpark, kom och hälsade på Marian Yngve i Åby varje dag på torpet. Och förstås ställde den gärna upp på en porträttbild. Den belönar vi med Månadens vinst!
Läsarnas bästa fågelbilder!
VÄSTKUSTEN BRINNER. Ja, det skulle man nästan kunna tro. Makalösa färger var det när Leif Gunnarsson i Strömstad fotograferade solnedgången hemmavid.
Läsarnas bästa fågelbilder!
EN OJÄMN KAMP. Thord Harry Nilsson i Kvicksund fick bevittna ett slagsmål mellan en kråka och en snok. Men ormen var ingen match för fågeln som flög iväg med sitt byte strax efter att bilden togs.
Läsarnas bästa fågelbilder!
HÖK PÅ BESÖK. Ibland behöver man inte ens gå ut i naturen, utan naturen kommer besök hemma i trädgården! Den här sparvhöken slog sig ogenerat ner på villastaketet hos Tina Holmgren i Skanör.
Läsarnas bästa fågelbilder!
SÄG HEJ TILL PUBLIKEN! Den här härliga svartvita flugsnapparen ser nästan ut som om den vinkar till fotografen. Börje Gustafson i Molkom plåtade den och hittade på den fyndiga bildtexten!
Läsarnas bästa fågelbilder!
NORRLANDS GULD. Hjortronsäsongen var ovanligt riklig i fjol då Örjan Nordmark i Boden gjorde den här vackra studien av det goda och dyrbara bäret.

Skicka in din bästa naturbild!
Skicka in din bästa djur- och naturbild och var med och tävla om Månadens bild. Bilderna ska vara tagna ute i vår svenska natur på vilda växter och djur. Ungefär var fjärde vecka presenterar vi läsarnas bästa bilder här på Natur-journalen. Månadens bild vinner en aktuell naturbok, övriga publicerade bilder får trisslotter. Självklart kan du bara skicka in bilder du själv fotograferat. Mejla in dina bilder i så hög upplösning som möjligt (minst 2000 pixlar på den kortaste sidan) till: naturjournalen@egmont.se

Glöm inte att ange din adress!

Du kan också skicka din bild med post till Naturjournalen, Hemmets Journal, 205 07 Malmö. Om du vill ha dina pappersbilder i retur så skicka med ett frankerat svarskuvert. 

Scroll to Top