Världens alla mammor stärker varandra

I EFS:s lokaler i Skellefteå samlas mammor från hela världen för att laga mat, träna pilates och bara vara tillsammans. Det var för tre år...

I EFS:s lokaler i Skellefteå samlas mammor från hela världen för att laga mat, träna pilates och bara vara tillsammans. Det var för tre år sedan som en barnläkare på Skellefteå lasarett märkte att det behövdes en mötesplats särskilt för nyanlända kvinnor. Han tog idén vidare, och efter att finansieringen var fixad startade projektet Migrantmammor, skriver tidningen Folkbladet.

Två gånger i veckan träffas upp till 20 mammor tillsammans med sina barn. På tisdagar ligger fokus på svenska språket, man gör läxorna ihop och samtalar.

– Det är jättebra att kunna komma hit när man läser SFI. På skolan är det många elever på en enda lärare, här är gruppen mindre, det finns mer tid och fler att vända sig till, säger Waris Illmi, sexbarnsmamma som tycker mycket om träffarna.

Mot slutet av veckan tränar mammorna pilates och lagar lunch tillsammans.

– Det är verkligen en jättebra verksamhet. Vi pratar allvar och vi skrattar, tränar svenska och lär av varandras livserfarenheter, säger Fatouma Abdi.

Scroll to Top