Inred torpet med fina loppisfynd

I sommartorpet eller kolonistugan är ytan ofta liten. Då gäller det att inreda smart och gärna med fina loppisfynd. Satsa på finurlig förvaring och låt möblerna få hjul! Här får du de bästa tipsen.

Inred torpet med fina loppisfynd

Soligt sommarrum 
Spara plats och låt sängen bli soffa på dagen. Fyll upp med mängder av kuddar i glada färger. Sy själv en regnig dag eller leta favoriter på loppis. Rosa kudde av tyg Elefant, design Estrid Ericson, Svenskt Tenn. Lägg gärna lager på lager med quiltade t överkast och täcken, så har du extra till hands. Kartan och rottingfåtöljen är loppisfynd. Häng gärna upp en skir gardin och dekorera med en ljusslinga som ger mysigt kvällsljus.

Inred torpet med fina loppisfynd

Liten blir stor!

Är golvet i sommarstugan trist? Sy ihop flera små mattor till en stor. Perfekt när du vill anpassa efter egna mått. Sy för hand med grov bomullstråd och stora stygn som blir en dekoration i sig. Små trasmattor kan man hitta billigt i butik och på loppis.

Inred torpet med fina loppisfynd

Återbruk av byrålåda

Visst kan det vara svårt att få plats med alla prylar när man ska bo på liten yta. Tänk både högt och lågt när du letar möjligheter för förvaring. Här fick en gammal byrålåda på hjul ta plats under sängen. Såga cirklar till handtag och märk upp med dekaler som visar innehållet. Självhäftande dekoration, Dalliden 59 kr/ tre ark, Ikea. 

Inred torpet med fina loppisfynd

Läsning på hjul

Gör ett rullande bibliotek för alla böcker du vill läsa i sommar. Allt som behövs är en gammal trälåda och fyra hjul. Låda, från loppis. Hjul, Rill 59 kr/4 st, Ikea. 

Inred torpet med fina loppisfynd

Fynda trasmattor 

Rulla ut mattan över trappan och du har en sittplats direkt utanför dörren. Trasmattor finns ofta att fynda till bra pris på loppis. Skura med såpa och häng på tork en solig dag.
Tips! Glöm inte att inreda med krokar och korgar även utomhus

Inred torpet med fina loppisfynd

Fint av udda bestick!
En egen örtagård i kruka finns det alltid plats för. Märk upp odlingen med gamla bestick. Texta med vattenfast penna och stick ner i jorden.

Inred torpet med fina loppisfynd

Litet och luftigt

Skapa rymd i ett litet kök genom att plocka bort överskåpen. Ersätt med öppna hyllor och det blir lätt för alla att hitta i köket. Komplettera med en rullvagn som ger extra utrymme för förvaring. Rullbord Råskog, 399 kr, Ikea finns i flera färger.

Inred torpet med fina loppisfynd

Uppåt väggarna!
Låt porslin och prylar som används dagligen ta plats på hyllorna – loppisfynd och nya saker. Det är både snyggt och praktiskt! Blanda och ge med udda favoriter i fina färger. Krokar under hyllplanet ger plats för mer.

Inred torpet med fina loppisfynd

Frukost för familjen 

Samla familjens frukostfavoriter på en bricka. På morgonen är det bara att lyfta fram nyttigheterna så kan var och en välja sin favorit. Håll koll på innehållet i glasburkarna med hjälp av textremsor från en märkappart/dymo 139 kr, Clas Ohlson. Glasburkar i olika storlekar finns bland annat på Ikea och Åhléns. Du kan också leta på loppis, där finns ofta burkar till fyndpris. 

10 tips för torpet!

  • Satsa på multifunktionella möbler. Låt sängen bli soffa på dagen och kombinera med förvaring under.
  • Sätt hjul på möblerna så kan de rullas från rum till rum och användas där de behövs bäst för stunden.
  • Rottingmöbler är lätta att flytta och funkar lika fint inne som ute. Fyndas med fördel på loppis.
  • Dölj skavanker med textil. Häng upp ett draperi eller fyll en nött fåtölj med täcken och kuddar. .Öppna hyllor skapar luftig känsla i ett litet kök. Dessutom blir det lätt för alla att hitta.
  • Korgar är bra till både små och stora prylar som annars lätt flyter omkring.
  • Märk upp. Med självhäftande textremsor eller dekaler får var sak sin plats.
  • Tänk både högt och lågt när du letar möjligheter för förvaring. En hylla över dörrposten eller en låda under sängen finns det nästan alltid plats för.
  • Krokar får man aldrig för många av. Häng utanför dörren och innanför dörren – ja även över dörren finns finurliga hängare att bara haka på.
  • Samla sådant du ofta flyttar runt på en bricka. Det kan vara frukostfavoriterna från köket, men kanske också sommarens pussel eller ljusen som tänds i skymningen. 

 

Scroll to Top