De reser jorden runt – på cykel!

Carolina Nordfors och Per Karlström kommer från Västervik, men bodde i Uppsala när de bestämde sig för att byta inrutad vardag mot frihet och äventyr genom att cykla jorden runt i fyra år.

Den första augusti förra året rullade de ut på vägarna. Nu har de cyklat genom de baltiska länderna, vidare genom Kroatien, Tjeckien, Slovakien, Slovenien och senare Österrike, Italien och Frankrike.

– Vi reser så pass långsamt att vi kan bestämma på morgonen vad vi vill göra. Vi kan stanna upp och njuta mer, säger Per Karlström.

De har kryssat genom långsam landsbygd, natursköna bergspass, och hetsigare storstäder.

– Vi träffar så många människor hela tiden som vi aldrig hade träffat om vi hade åkt bil. Det är nästan det bästa med den här resan, säger Carolina.

30 kilo packning, duggregn, motvind och muskler som skriker i protest i en tjurig uppförsbacke. Allt på resan har inte varit enkelt. Trots det har det gått förvånansvärt lätt.

– Våra tidigare liv känns väldigt avlägsna. Vi har ingen tv, men i stället kan vi sitta på en vacker strand och se på solnedgången. Man får ett annat perspektiv, säger Per Karlström.

Scroll to Top