Fynda finporslin på sommarloppisen!

Det är ett härligt sommarnöje att leta porslinsfavoriter på loppis! Satsa på tallrikar och fat i en utvald färgskala så får du en skön mix. Krydda med någon enstaka designklassiker. Gör sedan en härlig sommardukning med porslin, glas, flaskor, ljusstakar och blommor.

Så lyckas du med loppisdukningen!
• Utgå ifrån det du redan har av porslin, glas och textilier.

• Bestäm en viss färgskala – rosa, guld, orange, grön…

• Välj ett mönster – randigt, prickigt, blommigt…

• Fynda loppisporslin och rekvisita som passar temat

• Textilier behövs – fyll på med dukar, servetter och kuddar.

• Blommor och ljus lyser alltid upp – placera i grupper

• Flaskor i olika modeller fungerar som vackra vaser

• Köp enstaka delar av dina favoritserviser – t ex ett fat

 

Känn igen klassikerna!
Retroklassikerna från de stora porslinsfabrikerna är eftertraktade samlarobjekt. Känner du igen modellerna och dekorerna kan du göra fynd på loppis.

Är det inte Stig Lindbergs “Pynta” som är underst? Och visst är nästa Wilhelm Kåges “Grå ränder”! Den med tulpanerna måste vara Bibi Bregers servis “Lotus gul”. Den blå blomman är Marianne Westmans “Sippa” och den gula tillhör Marguerite Walfridsons Ikeaserie “Krasse”. Och längst bak sticker Stig Lindbergs turkosa fat “Gefyr” fram.

 

Håll ögonen öppna!
Längs vägarna brukar det finnas gott om loppisskyltar under sommaren. Där kanske du kan hitta allt som behövs för en härlig sommardukning. Blanda upp med dukar, ljusstakar, blommor och annat fint du redan har hemma.

Fynda finporslin på sommarloppisen!
Vi har hittat alla tallrikarna på loppis. De blåvita mattallrikarna från Ikeas serie ”Promenad” kostade 25 kr styck. De klarblå tallrikarna i stengods är tillverkade av Höganäs keramik på 60-talet, och kostade nu 15 kr/st. De vita skålarna med rosmotiv känns helt moderna, och kostade 20 kr/st . Besticken i nysilver är tidigare loppisfynd, och kostade då 15 kr/del.
Fynda finporslin på sommarloppisen!
Snapsglas i alla tänkbara modeller hittar du på loppis – blanda som du vill!
Fynda finporslin på sommarloppisen!
Det är Arthur Percy som tagit fram både den bulliga servismodellen och dekoren med vinblad i flytande blått för Gefle. ”Vinranka” blev snabbt populär och visades till och med på världsutställningen i New York 1939. Sockerskålen kostade 100 kr på loppis och kan användas till mycket.
Scroll to Top