Hanna hämtar inspiration från trädgården

När Hanna Wendelbo i Kungsbacka var liten gjorde hon hela världar för sina Barbiedockor. Hon byggde hus och inredde rum, men när det blev dags...

När Hanna Wendelbo i Kungsbacka var liten gjorde hon hela världar för sina Barbiedockor. Hon byggde hus och inredde rum, men när det blev dags att leka var hon inte längre så intresserad.

– Min syster var Barbienörd och kunde leka i timmar, men jag tyckte att själva dockorna var urtråkiga och ville hellre bygga något nytt!

Lusten att skapa och inreda har följt Hanna sedan dess. Målet var att bli textilkonstnär, men hon insåg snabbt att produktdesign passade henne bättre.

Hanna hämtar inspiration från trädgården
Mönster med blomblad som finns på Hannas instagram

– Jag kan inte jobba utan målsättningar. Med textilkonst vet man liksom aldrig när man är färdig, men inom design har man ett tydligt mål, säger Hanna.

Under tiden jobbade Hanna på Engelska Tapetmagasinet och tapeterna vann hennes hjärta. Efter studierna fick hon anställning hos Sandberg tapeter och idag har Hanna Wendelbo blivit Sveriges okrönta tapetdrottning.

Hennes eget hem är förstås inrett med egenkomponerade tapeter i alla rum. Inspiration finner hon ofta hos blommorna hemma i sin egen trädgård.

Scroll to Top