• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Anna slutade banta och blev kroppsaktivist!

  Anna slutade banta och blev kroppsaktivist!

  Född på 1960-talet tillhör Anna i Malmö generationen som har bantat i hela sitt liv. Första gången var hon bara 16 år. Tre barn och en massa dieter senare, samt åratal av kritiska, missnöjda ögon på den egna kroppen, fick hon nog.

  – Jag var 54 år och stod i begrepp att göra plastikkirurgi på min mage, som jag länge hade haft komplex för. Men så kände jag bara "nej, nu får det räcka", berättar Anna.

  Kroppsaktivism är en rörelse som på senare tid har tagit fart i sociala medier. Det handlar om att göra upp med gamla ideal om vad som är vackert. Genom att lägga ut oredigerade, mer eller mindre påklädda, bilder av sig själva vill kroppspositivisterna skapa ett mer tillåtande klimat där alla kroppar, oavsett form och storlek, får ta plats.

  – Det handlar inte om att man alltid ska känna sig vacker, snygg, glad och nöjd. Kroppspositivism är en kamp för alla kroppars rätt att synas, säger Anna.

  Idag har hon drygt 8 000 följare till sitt konto @notondietanymore och berättar att kvinnor hör av sig och berättar att de äntligen vågar bära bikini tack vare Annas bilder.
  – Det är fantastiskt att höra att jag gör skillnad.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!