Sonja och Sven blev ett par igen – efter 50 år!

Nej, gammal kärlek rostar aldrig. Dagen innan Sonja skulle fylla 17 år träffade hon Sven. De var ett par i ett och ett halvt år. Året var 1963.

Nej, gammal kärlek rostar aldrig. Dagen innan Sonja skulle fylla 17 år träffade hon Sven. De var ett par i ett och ett halvt år. Året var 1963. Så blev det 2015. Sonja Hjalmarsson hade brutit upp med sin dåvarande man och drogs av väninnan Siv med på dans. Där blev hon uppbjuden av en man som såg bekant ut – det var Svens svåger. Mötet väckte Sonjas känslor då hon fick veta att Sven var singel.

– Först ville jag inte. Men efter ett tag tänkte jag “Vad har jag att förlora?”, så en mån-dag ringde jag honom, säger Sonja.

Två dagar senare – 50 år efter att de som ungt par hade gjort slut – möttes Sonja och Sven och åt våfflor i Karleby. Och numera är de ett par hemma i Lugnås. En del av den gemensamma tiden tillbringar de i skogen.

– Under förra året plockade vi 336 liter gul kantarell och 55 kilo trattkantareller.

De har också rest, bland annat till Turkiet. Nu planerar de att fira sina fem år tillsammans med en resa till Nederländerna.

– Med facit i hand är det bra att vi gick isär som unga. Annars hade vi inte suttit här idag, säger Sonja.

Scroll to Top