• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu är Badhotellet tillbaka – häng med i intrigerna från början

  Det blir ett kärt återseende med badhotellets alla karaktärer och vi får återigen dyka in i deras till synes bekymmersfria sommarvärld. Men precis som i verkligheten döljer sig både små och stora problem bakom den polerade fasaden.

  Nu är Badhotellet tillbaka – häng med i intrigerna från början
  Helene Aurland och Edward Weyse i har nu fått ytterligare ett utomäktenskapligt barn.

  Här följer en kort sammanfattning, för att friska upp minnet, av vad som hände den sista sommaren på Badhotellet vid Vesterhavet:

  Alice beslutar sig hastigt för att lämna sin man, fabrikant Frigh, och berättar detta för honom. Badhotellets framtid är hotad men precis innan den framfusige ägaren av Hotel Udsigten har skrivit under köpesavtalet lyckas Morten hinna före.

  I överenskommelse med sin mor, Molly Andersen, överlåter Morten hotellet till Fie eftersom Molly "alltid har tänkt att Fie skulle få det". Så långt allt väl. Men hur kommer detta att påverka Fies och Mortens förhållande?

  Det vet vi inte ännu och vi är också spända på att se hur Helene och Hjalmar Aurland, flankerade av den självupptagne Edward Weyse, kommer att hantera det faktum att Helene nu har två barn tillsammans med en annan. En för 1930-talet högst ovanlig familjekonstellation som man inte basunerar ut till offentligheten i första taget. Så frisinnad visar sig inte heller greve Ditmars mor, spelad av Benedikte Hansen, vara.

  Fie och fru Andersen räddas i sista sekund av fru Andersens son Morten som köper hotellet mitt framför näsan på den osympatiske direktören för Hotel Udsigten.

  Den homosexuelle greven har nämligen beslutat sig för att lämna överhuset och godset och istället resa till Paris, vilket han berättar för sin älskade Philip på sängkanten. Hans mor sätter dock stopp för detta då Ditmar tillhör den sjunde generationen i överhuset och på släktgodset och är förpliktad att leverera en åttonde.

  Hon avslöjar för en överraskad Philip Dupont att Ditmar ska gifta sig med sin kusin Mitzi.

  Nya bekymmer
  Det är en sommar fylld av konflikter och kärlek och även om år 1932 går i krisens tecken är det inte något som avhåller gästerna på Andersens badhotell från att njuta av sommaren vid havet.

  Hotellets nya ägare Fie gör sitt bästa för att upprätthålla den bekymmersfria stämningen. De tiggare och arbetslösa som varje dag kommer till hotellet håller hon på avstånd genom att erbjuda dem mat mot att de försvinner igen.

  Fie och hennes stab av nyfikna och intriganta, men även omtänksamma, tjänsteflickor vet ju att gästerna har fullt upp med de problem som tenderar att följa efter dem, eller som dyker upp på hotellet i form av nyanlända gäster.

  Säsongens nya par på Badhotellet är August och Alma Molin som spelas av Søren Sætter-Lassen och den svenska skådespelerskan Lisa Werlinder.

  Den här säsongen är det paret Molin som skapar turbulens. De tillhör den absoluta gräddan av societeten och har förbindelser ända upp till kungahuset. Utan att säga för mycket kan vi avslöja att deras vistelse på hotellet blir betydligt längre än bara en natt.

  Det står även klart att den bullrige och handlingskraftige grosshandlaren Madsen åter har stött på problem. Den här sommaren bekymrar han sig över Morten, som har blivit hans kompanjon eftersom han äger hälften av marken som Madsen förra säsongen var så lycklig över att han skulle få bebygga.

  Ovänskapen mellan de båda går långt tillbaka och de är oense i det mesta, vilket gör att Madsens svärson Max som är arkitekt och gift med dottern Amanda, hamnar i kläm. Om han inte går med på att rita husen som hans svärfar vill bygga, får Amanda inte låna pengar för att starta upp sin reklambyrå.

  "Så fint hänger allt ihop", som Madsen så lakoniskt uttrycker det.

  Rädd om kärleken
  Det kommer inte som någon överraskning att Madsen är en hård nöt att knäcka. Men att Alice Frigh skulle våga lämna sin osympatiske man var fjärde säsongens stora överraskning.

  Madsen har lika kort stubin som vanligt. I den nya säsongen är det Morten som sätter käppar i hjulet för honom.

  Efter att hon öppnat ett avslöjande brev från den unga Kitty som hennes man skulle resa till Amerika med, anser sig fru Frigh ha bevis som tryggar hennes framtid. Men han tänker se till att hon inte får ett öre. Nu gäller det att få fru Frigh att ge upp tankarna på skilsmässa. Men kan hon det nu när hon har nått nya insikter om sitt liv?

  Nya insikter har även kontorschef Aurland fått, men till skillnad från fru Frigh beslutar han sig för att leva kvar i äktenskapet trots sin frus uppenbara otrohet. I scenen när hon i sovrummets mörker berättar för honom hur glad hon är för att han trots allt vill stanna hos henne, svarar han med en av säsongens allra starkaste repliker: "I en tid med så mycket ondska måste vi vara rädda om kärleken."

  Om kärleken segrar när nu gäster och anställda återvänder till hotellet för att fira vinterbröllop får den nya säsongen utvisa.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!