Änglar mot cancer

Vännerna Petra Stenqvist och Lisa Olsson startade en kampanj mot cancer på Facebook. Nu har de samlat in över 300 000 kronor till cancerfonden.

“Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”. Så resonerade Petra Stenqvist när hon i juni förra året hörde att väninnan Lisa Olsson diagnostiserats med Hodgkins lymfom. Hon själv har erfarenheter av att drabbas av cancer som anhörig och hade tidigare tillverkat och sålt smycken i form av änglar till välgörenhet.

Tillsammans drog de nu igång en liknande kampanj på Facebook. För att samla in pengar till forskning om cancer började de göra armband och små berlockänglar som de säljer för 40 kronor styck.

– Att pyssla ger mig positiv energi. I stället för att se på tv under cellgiftsbehandlingen i fem timmar kan jag sitta och göra armband, säger Lisa.

Änglar mot cancer
Petra och Lisa tillverkar små änglasmycken som de säljer för att få in pengar till cancerforskningen. (Foto: Hanna Sjöberg)

Beställningarna har genom deras Facebook-grupp “Änglar mot cancer” strömmat in till de två kreativa väninnorna som nu samlat in över 300 000 kronor. Och all vinst går till de olika grenarna inom cancerfonden.

– Det går ett lyckorus genom kroppen när det blir sådan respons. Det är så många som stöttar, både vänner och främlingar. Man blir lite tårögd, säger Lisa. 

Scroll to Top