Världens äldsta bulle?

Världens äldsta bulle kan vara bakad i Sverige. Den låg i en byrå i över hundra år. Men i det här fallet vill man nog smaka på andra bullar.

Gunnel Johansson hörde på radion att man hade hittat en 106 år gammal fruktkaka på Antarktis, vilket betraktades som ett unikt arkeologiskt fynd.

– Det är väl ingenting mot Annas bulle, säger Gunnel.

Annas bulle har sparats i hela 118 år och förvarats i en gammal plåtburk sedan år 1900 tillsammans med en lapp där det står att Anna Nilsson i Älmeboda bakade den “som minne från denna tid”. Av lappen framgår också att det är ett osyrat bröd, alltså bakat utan jäst.

– Det är kanske därför den inte har möglat. Det är väldigt informativt. Lappen börjar bli så sliten att man knappt vågar ta ut den, säger Gunnel Johansson.

Världens äldsta bulle?
Det var Gunnel Johanssons morfars syster Anna som bakade bullen år 1900.

Den förtorkade lilla bullen har gått i arv och finns nu hemma hos Gunnel Johansson.

– Den låg i en chiffonjé som jag ärvde av min mormor, med fyra små lådor. Bullen låg däri när jag fick byrån, i en plåtask med ett litet fint papper runt, säger Gunnel Johansson.

– Jag tror att Anna skulle bli jätteglad om hon fått veta att hennes lilla bulle skulle bli så här uppmärksammad. Det är min morfars syster och hon dog 1958, så jag kommer själv ihåg henne, säger Gunnel Johansson.

Scroll to Top