• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vem vinner 50 000 kr? Nu söker vi Sveriges bästa butiksbiträde

  Självscanning och näthandel i all ära. En kassörska har ofta förmågan att förgylla vardagen för såväl veckohandlaren som spontanshopparen. Nu är det åter dags att låta proffset bakom kassaapparaten få träda fram och få en stund i rampljuset!

  Vem vinner 50 000 kr? Nu söker vi Sveriges bästa butiksbiträde
  Foto: Shutterstock

  – Men kära nån, nu kommer tårarna!

  Marianne Niklasson var minst sagt förvånad när hon fick beskedet att hon blivit framröstad till Sveriges bästa kassörska. En decemberdag 2010 träffade vi henne på Konsum i Kristinehamn för att lämna över checken på 50 000 kronor.

  Pengarna räckte till en välförtjänt utlandssemester, glädjen höll i sig ännu längre. Än idag har hon kunder som frågar och pratar om den ärofyllda utnämningen.

  Marianne Niklasson blev Sveriges bästa kassörska 2010.

  Under de gångna åren har Hemmets Journal uppmärksammat en lång rad yrkeskategorier. Vi har rest runt i landet och träffat frisörer, busschaufförer, hemtjänstpersonal, barnskötare och undersköterskor. De har alla haft en sak gemensamt – trots att de bär upp samhällsbygget blir de sällan prisade för sina insatser. I tidningen har de fått tillfälle att berätta om både bekymmer och höjdpunkter i vardagen.

  Nu återvänder vi till platsen där allt började – kassakön. För vem har inte stått där i sina egna tankar och förstrött lastat över mjölkkartonger, apelsiner och toapapper på bandet men plötsligt blivit väckt ur halvslummern av ett glatt leende och en vänlig hälsning?

  Trots att både varuberg och värkande axlar borde frestapå humöret uppvisar många kassörskor inte bara en service-känsla ut i fingerspetsarna, utan också en genuin vänlighet.

  Känner du någon kassörska som är värd lite extra uppmuntran? Kanske en ny förmåga som sprider glädje i butiken, eller en trotjänare som känner sina kunder utan och innan? Ta chansen och nominera din favorit till Hemmets Journals Stora Pris! Glöm inte att berätta varför just din kandidat borde få denna utmärkelse. Utifrån beskrivningen väljer redaktionen ut fem slutkandidater som kommer att presenteras i reportage i tidningen under hösten.

  Därefter är det läsarna som har sista ordet och röstar fram den slutgiltiga vinnaren. Sveriges bästa kassörska 2018 får, utöver den stora äran, en check på 50 000 skattade kronor.

  Jag vill nominera till Sveriges bästa kassörska

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1 . Lösningsord:

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!