Gabriel Jonsson
Ålder: 31
Familj: sambo Olivia och hunden Britta
Yrke: byggkonsult
Fritidsintressen: jakt, fiske och inredning
Har du något bra matminne du vill dela med dig av?
Ett otroligt minne var när jag och mina vänner var på en fisketur i Norrland. Att tillaga och äta sin nyfångade fisk vid en öppen eld är svårslaget.
Vilket är ditt bästa matminne?
Min första middag på Gotland på en restaurang som heter Lilla Bjers, en av anledningarna till att vi flyttade till Gotland.
Har du någon paradrätt?
Frågar ni Olivia så är det biff, bearnaisesås och pommes frites med en tomatsallad.
Vad drömmer du om nu efter tävlingen?
Jag vill öppna en matstudio på Gotland, som bas för min Youtube-kanal, Ett Gott Land. Samt att där kunna ha slutna sällskap för upp till 30–40 personer som antingen själva lagar mat med mig eller så lagar jag maten.
Du har precis gett ut en kokbok med fantastiskt fina bilder och recept. Berätta lite om temat och hur du tänkte.
Från skog till bord har varit ett talesätt jag levt med sedan jag var liten. Ända från när jag fick följa med pappa på min första jakt när jag var 7 år gammal och fram tills idag, har jag försökt respektera naturen och djuren som lever i den. Då faller det sig också naturligt att laga mat med det årstiderna har att tillhandahålla.
Hur var det att vara med Mästerkocken?
En otrolig resa och utmaning som jag troligen aldrig kommer att få uppleva igen. Att umgås med personer som har samma intresse och är otroligt härligt och är få förunnat.
5 snabba frågor till Gabriel
Favoritpryl i köket?
Spritspåse
Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Ägg, rapsolja och smör
Vad skulle du aldrig servera?
Kött som är well done
Guilty pleasure – gott men lite pinsamt att erkänna?
Allt som är sött.
Om du får oväntat besök, vad bjuder du på då?
Pasta Carbonara
Gabriels tartar på regnbåge
Recept från HemmetsJournal.se
Gabriels viltrullader med potatispuré
Recept från HemmetsJournal.se