Johan, 25, bor i husvagn året runt

25-årige Johan Persson har valt ett annorlunda sätt att leva. Han bor permanent i en husvagn på elva kvadratmeter. – För mig är det en...

25-årige Johan Persson har valt ett annorlunda sätt att leva. Han bor permanent i en husvagn på elva kvadratmeter.

– För mig är det en frihet att ha en liten yta och kunna flytta runt, säger han.

Husvagnen står uppställd på en industritomt i ett lantligt område utanför Borås. Att det är hans grej att bo så här kände han tidigt. Husvagns- och campingintresset har funnits sedan han var barn. När han flyttade från föräldrahemmet i Gävle till Borås där han skulle plugga, testade han att bo “normalt” – i ett studentboende. Men ett stort studenthus fick honom att känna sig instängd. Då köpte han en husvagn och flyttade till Borås camping.

– Att bo i husvagn är mysigt. Jag gillar att komma nära naturen och det är härligt på kvällen när man drar ner rullgardinen, det är som att man bor i en koja, säger han till Expressens Allt om Resor.

På semestern tar han ofta sin husvagn och drar i väg. Senaste året har det blivit husvagnssemester i både Kirunatrakten och Norge.

– Jag vill vänja mig vid ett trångt och lite omständligare boende. Det är ett spännande sätt att bo på och jag känner mig så lätt på något vis, säger han.

Scroll to Top