• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så minns vi Lill-Babs – se bilderna ur hennes liv här

  Folkkära artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson har somnat in vid en ålder av 80 år. Så här minns vi den älskade sångerskan.

  Så minns vi Lill-Babs – se bilderna ur hennes liv här

  Nej, det är ingen uppfällbar datorskärm som Lill-Babs sitter framför, sådana fanns inte 1972 när den här bilden är tagen. Däremot en annan revolutionerande uppfinning, eluppvärmda papiljotter som kallades Carmen Curlers. Frisören är Lill-Babs bror Uffe, en av tre yngre bröder. De andra två heter Lasse och Hasse.

  Lill-Babs och Carl-Gustaf Llindstedt under inspelningen av filmen Svenska Floyd 1961.

  En tuff brud i lyxförpackning? Nja, snarare en hårt arbetande artist, arbetsgivare och trebarnsmamma. Fast hon gör sig förstås också bra i sidenpyjamas med kristallglas i handen och i en ytterst lyxig bädd. Bilden är tagen på 1980-talet i det hus i Saltsjöbaden där Lill-Babs bodde då. Fast hon var faktiskt bara 23 när hon 1961 sjöng om bruden i lyxförpackning som bland annat hennes upptäckare Simon Brehm skrev.

  Två stjärnor på turné, står det på baksidan av den här bilden från 1972. Bildtexten syftar på Lill-Babs – och hennes Mercedes herrgårdsvagn. För dagen har dock bilen fått lite problem, men ett däckbyte är förstås snabbt fixat. Och även om det skrivits spaltkilometer om Lill-Babs många män så har hon alltid varit en mycket självständig familjeförsörjare med mottot – en bra kvinna reder sig själv.

  Minimalare bikini är svårt att tänka sig än den som den 23-åriga Lill-Babs bar i filmen Svenska Floyd 1961. Fast det var många som tyckte att hon bar upp den väl.

  I filmen, som blev hennes debut på vita duken, spelade hon mot Carl Gustaf Lindstedt. Han gjorde rollen som boxaren Svenska Floyd som åker till Italien för att ta hem världsmästartiteln. Lill-Babs spelade rollen som nattklubbssångerskan och pangbrallisen – jo, det kallades så – vid namn Lollo Fillipini. Och så sjöng hon en sång som de flesta nog kommer ihåg – En tuff brud i lyxförpackning.

  Ett synnerligen gott och kärleksfullt förhållande till fansen går som en röd tråd genom Lill-Babs karriär. Och visst kan beundrarna också vara bra att ha..
  Som den här vårdagen i Stockholm 1961 när hon får skjuts på pakethållaren genom stockholmstrafiken.

  – Det var det dummaste jag har hört, var Lill-Babs kommentar när hon hörde texten till Klas-Göran. Men det skulle visa sig att låten, skriven av Stikkan Anderson, blev Lill-Babs stora genombrott som 21-åring 1959 och skivan sålde i 125 000 exemplar.

  Lill-Babs 1961 i samband med lanseringen av den svenska långfilmen Svenska Floyd, där hon gjorde rollen som Lollo Fillipini.

  Klart man hjälper en kollega! Lill-Babs, 27 år, fixar lockarna på Julia Cæsar, 80, inför premiärfesten för filmen Pang i bygget 1965.

  Ja, vad gör man inte för att fotografen ska bli nöjd ...
  Det är inte svårt att föreställa sig att även ägaren till möbelaffären i småländska Nässjö var nöjd när det nygifta paret Lill-Babs och den kände norske landslagsmålvakten i fotboll Kjell Kaspersen dök upp för att köpa möbler.

  Lill-Babs och Kjell Kasperssons äktenskap varade bara i två år, men de hann få dottern Kristin, idag programledare på TV4. Kjell Kaspersen är idag 78 år pensionär men har under många år varit verksam som sjukgymnast.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!