Roger Lundgren: 2018 blir ett spännande kungligt år

2018 blir ett spännande kungligt år! I slutet av januari får kungafamiljen flott besök från Storbritannien när prins William och hans Kate besöker Stockholm. Vi...

2018 blir ett spännande kungligt år! I slutet av januari får kungafamiljen flott besök från Storbritannien när prins William och hans Kate besöker Stockholm. Vi är inte direkt bortskämda med besök från den brittiska kungafamiljen och detta blir Williams första resa till Sverige. Anledningen till att prinsparet kommer nu beror på Brexit och att den brittiska regeringen bett landets kungligheter att resa Europa runt för att läka de sår som uppstått i och med att britterna bestämt sig för att lämna EU. Det ska bli skoj se William och Kate tillsammans med de svenska kungligheterna och vem vet! Kanske tar de med sig prins George och prinsessan Charlotte till Stockholm!

Kate ska som bekant få sitt tredje barn under våren. Detta gäller även prinsessan Madeleine och Chris O´Neill som återigen skall bli föräldrar. Babyboomen i kungafamiljen verkar inte avta och på bara några år har vårt kungahus vuxit mer än någon annan europeisk kungafamilj i modern historia. Detta är en konsekvens av den könsneutrala grundlag som blev gällande i Sverige 1980 och som ger män och kvinnor samma rätt att ärva tronen. Kungaparet kommer snart att ha sju barnbarn och vem vet om det slutar där? Roligt är det i alla fall med dessa söta barn som ser till att vårt kungahus växer.

Kungafamiljen kommer som vanligt genomföra hundratals officiella uppdrag 2018. En av kungaparets viktigaste arbetsuppgifter är statsbesöken. Vilka länder som är aktuella för statsbesök detta år är ännu inte offentliggjort men det sägs vara spännande nationer som skall besökas.

I december får vi en anledning att fira vår drottning eftersom hon då fyller 75 år. Det känns nästan overkligt eftersom vi alldeles nyss firade hennes 70-årsdag – men tiden går väldigt fort. Drottningen själv tycker att hennes födelsedagar ger henne en möjlighet att sätta fokus på frågor som hon tycker är viktiga – framförallt för utsatta barn runtom i världen. Även prinsessan Christina fyller 75 år 2018 och den 2 juni blir prinsessan Désirée 80 år. Det blir alltså flera kungliga kalas!

Det är min förhoppning att ni läsare får ett fantastiskt 2018!

Scroll to Top