Benny svarar: Så finner du ditt inre lugn

Stress, bekymmer, oro för våra närmaste – det finns mycket som kan ta ifrån oss känslan av lugn och harmoni i tillvaron. En känsla som vi alla strävar efter, inte minst så här i juletid.

Den yttre världen stressar oss ofta med sina krav. Man ska var en bra förälder, sköta sitt jobb, hålla sig frisk, vara en bra vän, sköta sitt hem.

Kraven och förväntningarna på oss är stora och hur får vi tiden att räcka till det vi egentligen vill? Hur hittar vi lugnet, hur ska vi lyckas koppla av?

Men alla har vi en punkt inne i vår själ där vi kan hitta vår inre röst. Den rösten berättar vad vi egentligen är ute efter!

Tänk dig att det bor en oas i dig, en plats där du kan finna lugn. Vi kan finna den genom yoga, att gå i skogen, känna dofterna av jord gran och tall, höra fågelsången. Eller tänk dig att sitta vid havet!

Bennys snabba tips

# Fråga dig vad du vill ha ut av livet och var sann mot dig själv när du svarar.

# Gör många saker som gör dig lycklig.

# Lyssna alltid på din inre röst.

# Öppna ditt hjärat för det vackra i livet!

# Skilj på det som är viktigt och det som är oviktigt.

# Släpp kontrollen!

# Låt inte stressen styra dig.

# Var tacksam för det som är bra i ditt liv.

Moder Jord bjuder på kärlek från sin natur. Men också av från barn och djur har vi mycket att lära, de är så omedelbara och villkorslösa i sin kärlek.

Lever du i nuet? Känner du efter vilka behov du har och vad du längar efter? Är du ärlig mot du själv?
Fråga dig vad du känner just nu! Vad tror du du kan du göra för att finna lugnet? Svaret kan finnas inom dig!

Våra tankar skenar iväg om vi är stressade. Försök få struktur på dem! Tänk en tanke åt gången och föj inte alla tankar samtidigt.

Acceptera att du duger som du är, du behöver inte överprestera.

Vad gäller kärleken – vem vill umgås med någon vars hjärta ständigt är stressat?
Stannar du upp kan du finna kraft . Lyssna på vad din själ, ditt hjärta och ditt huvud vill. Njut av nuet och ditt inre lugn kommer att infinna sig. Jag lovar!

Benny svarar: Så finner du ditt inre lugn

Håller min dotters familj ihop?

Jag vore så tacksam om du kunde hjälpa mig med svar på hur det går för min dotters familj. Det är kris i familjen!
Det finns fyra barn, första pojken klarade sig, men har problem i skolan med mobbing. Flickan klarade sig, barn nummer tre dog, sista pojken överlevde men fick skador på hjärnan. Varför drabbar allt samma familj?
Ser du något som kan hjälpa det äldsta barnet? Kommer familjen att hålla ihop?

Ledsen mormor

– Ja, starka, begåvade barn blir ofta mobbade, de sticker ut. Ditt barnbarn kommer att få framgång i livet.
Mamman är ju stark och medkännande. Pappan står för lugnet i familjen. Samhörigheten i familjen kommer att växa efter en del prövningar. Men kaos är granne med Gud!
Kram Benny

Blir min dotter lycklig med en kvinna?

Är en kvinna med två fina döttrar som nu är vuxna. Min stora oro är den äldsta dottern. Hon insjuknade i en ätstörning för cirka fem år sedan och den gör sig påmind ibland. Hon har också fått en adhd-diagnos helt nyligen, men skött skola, utbildning och jobb utan större problem.

Efter sju år som sambo har hon nu brutit upp för att flytta ihop med en kvinna.
Kommer det att bli de två eller hittar hon en ny man? Hon säger att hon aldrig tidigare känt sig dragen till kvinnor.

Hittar hon ett nytt boende eller flyttar de ihop? Hur går det för hennes ex-sambo som är världens finaste kille? Hade hopppats på barnbarn snart.

Den ledsna mamman

– Vilken fantastisk dotter du har! Hon går från klarhet till klarhet i allt. Det krävs mod att välja en annorlunda sexualitet. Men det går bra i hennes relation med kvinnan hon lever med. Hon finner ett lugn och en kärlek som hon inte känt tidigare.

Det här är första gången hon känt sig förälskad på riktigt. Din dotter ex verkar vara en mycket bra person och sådana är det ont om “på marknaden” så han har inte svårt att träffa en bra kvinna.
Barnbarn kommer du för övrigt att få – två stycken. Var glad över din dotters lycka!
Kram Benny

Hittar jag Henne?

Jag är mitt i livet och känner mig stark och positiv trots alla motgångar med mobbing och alla tankar kring kärlek, ekonomi och karriär. Tycker att jag kämpar på, men livet känns ändå ensamt, långsamt och tråkigt.

Kommer jag att träffa någon snart? Jag håller ögonen öppna efter Henne, men utan resultat. Mitt jobb som chaufför, kommer det att utvecklas? Blir min ekonomi bättre?

Chauffören

– Ett hem att komma hem till, det ser jag för dig. En öppen spis – även om det är en braskamin. Och jag ser kärleken och lugnet i ditt hjärta!

Kvinnan du träffar är nästan exakt lika gammal som du. Hon har kraftigt blont hår, sminkar sig lite för mycket ibland och älskar skor med höga klackar. En mycket kvinnlig kvinna!

Arbetsmässigt ser jag att du inom fyra år gör något helt annat än idag.
Ett tips inför din framtida relatation. Låt kvinnan du möter sköta ekonomin – hon är bra på det.

Kram Benny

Hur ska det gå för min familj?

Jag är en mycket orolig mor till två pojkar som båda är utflugna och har jobb. Den ädsta, som jag oroar mig mest för, är gift och har två söner. Kommer hans äktenskap att hålla?
Han beklagar sig ofta för mig och verkar ha det jobbigt hemma. Hans äldste son är inte alltid snäll mot sin mamma, men mot min son är han alltid snäll och go.

Vi har hus och företag som äldste sonen vill ta över nu när vi är pensionärer Hur blir det med det? Kommer vi att flytta?
Jag har två döttrar i mitt första äktenskap , men den ena dottern har jag ingen kontakt med. Hur går det för oss i framtiden?

Orolig för hemfriden

– Ja, jag tror ju inte på din äldste sons äktenskap, det är nog en tidsfråga innan de bryter upp. Det handlar inte om ovänskap, men de är helt enkelt trötta på varandra.

Vad gäller hans äldste son så är det tyvärr så att även om man är förälder och barn så behöver man inte ha god kemi och så är det i det här fallet. Men visst är han respektlös och där måste pappan träda in.
Båda sönerna tar över företaget, men den äldste tar ett större ansvar. Jag kan inte säga vilket hus ni flyttar in i, men det blir i närheten.

Vad gäller dina särkullsdöttrar så kommer relationen med tiden att bli bra, den ena av dem ställer allt till rätta.

Kram Benny

Jag känner mig så tom!

I december 2016 avslutade jag en relation med en svartsjuk och kontrollerande man. Vi var som magneter för varandra, men jag gav och gav och fick ingenting tillbaka.

Ändå känns det fortfarande som vi hör ihop, han var så speciell och nu känner jag mig tom.
Har varit svårt sjuk i cancer sedan mars. Han ville ses, men jag har sagt nej. Någon ny relation vill jag inte ha mer än som vän. Fysiskt mår jag bättre nu, men hur hittar jag glädjen igen?

Mi

– Du är en klok människa som just nu väljer att stå ensam och läka både fysiskt och psykiskt efter separtion och sjukdom.

Vad underbart att du upplevt en sådan passion! Har man en gång upplevt den där magnetismen, då kommer man att hitta den igen. Du möter en man som påverkar dig på ett själsligt och psykologiskt plan.

Kram Benny


Får jag tillbaka lugnet?

Jag är 86 år och sedan två år tillbaka har jag invaderats av ovälkomna, osynliga “gäster” som spelar och även sjunger ibland.

Det pågår så gott som hela dagen, men också på nätterna. Min nattsömn har blivit förstörd!
Nu grubblar jag på detta dag som natt och vet inte hur jag ska få mitt lugna liv tillbaka.
Har försökt med rökelse, men det lyckades inte. Hjälp mig!

Vill vara ifred

– Jag förstår att detta är ett stort problem, men du är vidöppen för kontakter med andra sidan så du drar till dig dem.

Det är förstås trevligt med sång om någon sjuner rent och inte på nätterna!
Meditation kan ge dig lugn i sinnet men du kan också ta kontakt med ett medium på din ort för att få bort dessa andar som inte vill lämna dig.

Kram Benny

Träffar jag honom igen?

Mitt liv har varit en berg- och dalbana med krokig väg och många möten.
På ett gym fick jag för några år sedan en speciel kontakt med en glad och trevlig man. Mötte honom igen för ett år sedan i en liten butik. Plötsligt stod han bara där!
Men är det meningen att vi ska ses igen?

Positiv pensionär

– Även blyga människor kan träffa någon! Attraktionen finns där från båda, men när man möter rätt får man känslan att att “nu kan jag vara hemma”. En skön känsla efter alla gånger som det inte blev något. Men de där gångerna gav många insikter!

Du kommer att möta den här mannen igen och igen – och till slut blir det en relation!

Kram Benny

Vi plågas av anklagelserna!

Hur ska min äldste son klara av det svåra som hänt honom? Det handlar om anklagelser mot honom gentemot hans ena dotter.
Båda hans döttrar har flyttat ganska långt bort med sin mamma och kommer inte hem så ofta längre.

Min son har ny sambo och en liten son.
En anmälan gjordes till socialtjänsten, men det blev ingen åtgärd. Däremot många personliga och känslomässiga kval för oss alla.

Anklagelser

– Tiden läker alla sår. Alla felktiga anklagelser är till ondo för kommande relationer, men din son kommer att få en lugn och bra relation med sina döttrar. De kommer att söka sig till honom mer och mer. Mamman vill ju gärna ha ensam vårdnad och slåss med alla medel.

Men kärleken segrar, för din son har ett stort hjärta. Sanningen kommer fram!

Kram Benny

Man tror att jag är galen!

Snälla hjälp mig, jag har ett spöke i min lägenhet. Jag är 85 år gammal och mår så dåligt av detta.

Jag har pratat med ett medium för att att försöka få honom in i ljuset, men det har inte hjälpt.
Det handlar om en man som jag kände väl och som avled i april i år. Han var väldigt sjuk, hade mycket smärtor och kunde inte gå på sina ben. Han blev 70 år, en färgstark man som arbetat runt om i världen.

Jag tycker så synd om honom som ska vara här, men jag är ju rädd också. Ibland kommer han upp och går och det låter som om han går på kryckoroch så flåsar han.

Mina barn tror att jag inbillar mig och min yngste son tog mig till doktorn. Alla tror att jag är galen! Kan du hjälpa mig?

Bekymrad

– Nej, du är inte galen – det är den här mannen som inte vill inte släppa taget! Visst är du medial och är det någon som kan kan säga till honom att släppa dig så är det du! Prata med honom!
– Jag behöver vara ifred – gå vidare. Vi kommer att mötas när min stund på jorden är slut, är det budskap du måste ge honom.

Men vad gäller din stund på jorden så dröjer det innan den är slut!
Den här mannen kommer inte vidare, han är kvar mellan två världar och du kommer att få försöka flera gånger, men det är det värt. När han äntligen släpper taget får du ett lugn.

Kram Benny

Jag har blivit så kall!

Jag är en man, 40-talist, som plötsligt blivit helt kall ihop med kvinnor. Kan man ha sex ensam för ofta så att man blir helt kall? Kan en smygande depression slå ut de sexuella känslorna?

Deprimerad?

Precis som du själv är inne på ligger det mest psykiska orsaker bakom kallheten när det gäller sexlivet. Du har ju en underliggande depression sedan länge. Får du läkarhjälp mot den behöver du inte medcinsk hjälp när det gäller din sexualitet.

Sexualiteten är viktig, den handlar ju om fortplatning – vi hade inte funnits utan den. Fysisk beröring gör att vi mår bra, ger oss lugn. Huden är ju vårt största organ och beröringen av den väcker mycket känslor. Vi kan inte leva utan kärlek och du kommer att få uppleva den!

Kram Benny

Scroll to Top