• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Höstens bästa tv-karameller!

  Passion, skräck och humor. Höstens tv-program på de olika tv-kanaler är klara. Här är några av godbitarna som du kan värma dig med i höstmörkret.

  Höstens bästa tv-karameller!

  Klassisk kriminalpolis tillbaka

  Författaren Olov Svedelids klassiska kriminalpolis Roland Hassel är tillbaka i en ny originalserie. Hassel har tidigare gjorts både som långfilm och tv-serie, då med Lars-Erik Berenett i huvudrollen. Denna gång gestaltas Roland Hassel av Ola Rapace. I rollistan syns även namn som Aliette Opheim och Shanti Roney. Hassel har premiär i TV3 i oktober.

  På jakt efter den svenska släkten

  I det Emmyvinnande TV-programmet Allt för Sverige, vars första säsong visades 2011, möts tävlingsdeltagare från USA – alla med förfäder som utvandrat från Sverige. Deltagarna kämpar mot varandra, både i lag och individuellt, i tävlingar med anknytning till svenska seder och myter. Efter en månad av resor och aktiviteter runt om i Sverige belönas vinnaren slutligen med en träff med den efterlängtade, okända, svenska släkten. Bland årets deltagare finner vi en musikalartist som nyligen gjort debut på Broadway, en yogainstruktör som konverterat till sikhismen och en vietnamveteran som försörjer sig som glasblåsare. Allt för Sverige har säsongpremiär i SVT1 den 22 oktober.

  Om livet efter kriget

  Vår tid är nu, som beskrivs som en av SVT:s största dramasatsningar någonsin, är en passionerad familjekrönika i 20 avsnitt om kärlek, konflikter och svek. Måndagen den 7 maj 1945 – andra världskriget är äntligen över och en ny, ljusare tid står för dörren. För familjen Löwander innebär krigsslutet en enorm lättnad. De driver Djurgårdskällaren, en av de finare restaurangerna i hjärtat av Stockholm. Äldste sonen Gustaf har med tveksamma medel lyckats hålla restaurangen vid liv under krigsåren. Han vill fortsätta att driva den precis som familjen gjort i alla tider. När mellansonen Peter återvänder hem efter kriget upptäcker han att familjens restaurang står på randen till konkurs. Nu krävs stora förändringar som möter de nya tiderna. Är familjens yngsta dotter Nina räddningen? Hon strider för att få öppna nattklubb i restaurangens festvåning. Men den som fattar de verkliga besluten är mamma Helga, som med hjälp av köksmästare Backe vakar över verksamheten. I huvudrollerna ses bland andra Suzanne Reuter och Peter Dalle. Vår tid är nu har premiär i SVT1 den 2 oktober.

  Personliga samtal och country

  Jills veranda är tillbaka – och återigen ger sig Jill Johnson och hennes gäster ut för att leta efter countryns själ i Nashville. De som denna tredje säsong besöker Jill är Lisa Nilsson, Maxida Märak, Dregen, Ana Diaz, Erik Lundin och Mia Skäringer. På verandan hålls personliga samtal och i varje avsnitt av programmet tolkas och framförs en klassisk countrylåt. Jills veranda börjar sändas i SVT1 den 15 november.

  Nya låtar skapas på Gotland

  Kikki Danielsson, Eric Saade, Icona Pop, Uno Sveningsson, Sabina Ddumba och Moneybrother – det är artisterna som i den åttonde säsongen av populära Så mycket bättre tolkar varandras musik. Som vanligt skedde inspelningen av programmet på pensionat Grå Gåsen på Gotland. Första avsnittet av årets Så mycket bättre sänds i TV4 den 21 oktober.

  Rekord i kärleksbrev

  Bonde söker fru är tillbaka för tolfte gången – och inför årets säsong har rekord i kärleksbrev slagits. Den 26-årige spannmålsbonden Joacim Rickling har fått långt fler brev än någon tidigare deltagare i Bonde söker fru. Dessutom återses en av bönderna från den allra första säsongen. Bonde söker fru har premiär i TV4 den 27 september.

  Ryttartjejer söker drömprins

  I det nya TV-programmet Det stora hoppet tävlar sex ryttartjejer om ett drömpris. Men allt hänger på hur deras pappor presterar. Under några intensiva veckor på Österlen ska tjejerna, med hjälp av coach Malin Baryard, lära sina pappor att tävla på hästryggen. Gästdomare är bland andra Peder Fredricson, Nellie Berntsson och Rolf-Göran Bengtsson. Det stora hoppet har premiär i TV3 i oktober.

  Händelserikt sjukhusdrama

  Syrror, sjukhusdrama där de fyra sjuksköterskorna Iris, Julia, Malin och Carina står i centrum, är tillbaka för en andra säsong. Serien utspelar sig på en akutmottagning i Stockholm och livet på sjukhuset kantas av dramatik, spänning och romantik. En ny bekantskap denna säsong är Sandra, som spelas av Bahar Pars. Syrror visas i TV4 med start den 5 oktober.

  Tröttnar på att ha ont om pengar

  Jenny Bengtsson, gestaltad av Lotta Tejle, är en lärare som bor i Kalmar och kämpar för att hålla sig flytande mitt i en skilsmässa. Hennes bästa väninna, magläkaren Cecilia Stensson som görs av Sissela Kyle, har ekonomiska problem efter misslyckade affärer på börsen. De får varje dag skit för att de inte lyckas leverera den service som förväntas av dem. De är trötta på att som kvinnor hamna i kläm mellan familj och yrkesliv – och på att hela tiden behöva kämpa för att få tiden och pengarna att räcka till. När de båda inser att framtiden är allt annat än ljus bestämmer de sig för att genomföra något drastiskt och egentligen vansinnigt – att råna Handelsbankskontoret på Karlaplan i Stockholm. Humorserien Enkelstöten är fritt baserad på åttiotalsserien Dubbelstötarna som i sin tur baserades på Tomas Arvidssons böcker Enkelstöten och Dubbelstöten. För regi står Felix Herngren och Emma Bucht. Enkelstöten visas i sex delar med planerad premiär i TV4 i november.

  Skrämmande historia

  Jordskott, vars första säsong visades 2015, återvänder – dock inte till Silverhöjd. Men Moa Gammel gör återigen rollen som kriminalkommissarien Eva Thörnblad. Thrillerserien, som beskrivs som en skrämmande historia med rötterna i den svenska urskogen, utspelas denna gång i Stockholm och handlingen tar vid drygt två år efter händelserna i den första säsongen.

  För den som inte minns, eller inte har sett, första säsongen av Jordskott så kretsade handlingen kring Eva som återvänt till Silverhöjd sju år efter att hennes dotter Josefine försvunnit vid en sjö i skogen. Kroppen återfanns aldrig och flickan antogs ha drunknat. Jordskott, säsong två, börjar sändas i SVT1 den 15 oktober.

  Intensiv jakt på sanningen

  I Colin Nutleys första TV-serie på tjugo år spelar Helena Bergström poliskommissarie Maja Silver från polisens nationella operativa avdelning i Stockholm. Viljan att återförenas med sin dotter Rebecka – gestaltad av Molly Nutley – tar henne tillbaka till den småstad hon en gång lämnat. När en utmärglad flicka hittas mördad mitt i det svenska bibelbältet blir Maja indragen i en intensiv jakt på sanningen. I rollerna ser vi även Samuel Fröler, Johan Widerberg, Vanna Rosenberg och Julia Dufvenius. Premiäravsnittet av Saknad sänds i TV4 den 18 oktober.

  Omskakande resa till Nepal

  En resa för livet är en programserie där tittarna får följa kända svenska profiler på en omskakande resa. I årets säsong av En resa för livet beger sig Sanna Lundell, Filip Berg, Mia Parnevik, Penny Parnevik, Robert Aschberg och Renata Chlumska – tillsammans med organisationen SOS Barnbyar – till Nepal för att möta barn som lever i fattigdom och utsatthet, och som riskerar att kidnappas och tvingas till prostitution. En resa för livet börjar sändas i TV3 i november.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!