• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Världens starkaste man möter världens starkaste björn!

  Hustrun Kristin har sagt att Magnus Samuelsson är snäll som en nalle. Att han är stark som en björn visste vi redan. Men om han till och med är starkare än Bamse får vi svar på under höstens teaterturné.

  Världens starkaste man möter världens starkaste björn!

  Magnus Samuelsson har kunnat titulera sig både världens starkaste man och som vinnare av danstävlingen Let's dance på TV4. Nu väntar nästa utmanande kraftmätning: att ta reda på om han till och med är starkare än seriefiguren Bamse…

  Under hösten turnerar tvåmetersbjässen med teaterföreställningen Bamse och världens starkaste man, som riktar sig till familjer i allmänhet och barn i synnerhet, i åtta olika städer.

  – Vi har spelat i Stockholm tidigare och nu blir det kul att åka runt. Handlingen riktar sig framför allt till de yngre barnen, som är väldigt kul att uppträda för. De är så spontana och man får reaktion direkt på vad som är roligt, säger Magnus.

  Vad har du själv för relation till Bamse?
  – Den är mycket god, skulle jag vilja säga. Jag prenumererade på tidningen när jag var liten och har även läst den för mina barn när de var små. Flera serietidningar har ju lagts ner genom åren, men Bamse håller sig kvar och är bra.

  Finns det någon mer likhet mellan er – frånsett att båda är starka?
  – Det är i så fall att båda försöker att vara snälla. Bamse har bra värderingar och står oftast på de svagas sida med sitt pedagogiska budskap. Han har en del bra citat som "Ingen blir snäll av stryk" eller "Man ska vara snäll mot de som är stygga, för de behöver det mest, och då blir de kanske snällare".

  Familjeföreställningen åker på turné runtom i Sverige i höst. En rolig upplevelse för alla Bamsefrälsta, unga som gamla!

  Vem är egentligen starkast av er – du har ju bollat med stenbumlingar på 160–180 kg?
  – Haha, utan dunderhonungen borde jag vara det, Bamse är ju beroende av den. Men annars vet jag inte riktigt. Då blir det en tuff kamp. Jag spelar mig själv i föreställningen, men är ganska lättlurad och hamnar i dåligt sällskap. Bamse och de andra snälla ska försöka rädda situationen som uppstår.

  Har du någon motsvarighet till dunderhonung som hjälper dig?
  – Honung tycker jag inte ens om, det är alldeles för sött. När jag tävlade drack jag alltid en protein- och kolhydratdryck som hjälpte mig att få ännu mer energi. Tuff träning kräver mycket mat. Jag förbrukade som mest ungefär 8 500 kalorier per dag, medan en normalaktiv människa ligger runt 2 200 kalorier. Så jag var med andra ord bufférestaurangernas skräck. Jag minns när vi kom 10–15 man från starke man-tävlingar för att käka och det var nästan så att restaurangen ville stänga igen efter allt vi åt, skrattar Magnus.

  Bamse lyfter två meter långa Magnus Samuelsson på 150 kg i teaterföreställningen Bamse och världens starkaste man.

  Under de 15 år Magnus tränade och tävlade som allra mest körde han ibland dubbla pass om dagarna.
  – Idag tränar jag fortfarande fem–sex pass i veckan. Det är inte lika hårt som förut, men jag är i bra form och det är viktigt för mig att hålla igång.

  Du har haft en stor roll i svenska polisserien Arne Dahl och på senare tid även i internationella storserien The last kingdom. Är skådespeleri din nya grej?
  – Ja, vem hade trott det, säger Magnus och skrattar. Jag tycker att det är fantastiskt roligt och en spännande utmaning. Det är lite som att dansa, man måste först lämna ut sig själv för att se äkta ut. Jag hoppas kunna fortsätta med mina föreläsningar och driva eventparken kombinerat med att spela in film och tv, säger Magnus Samuelsson.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!